21.10.2019

DB Marina rakentaa uuden pienvenesataman Taalintehtaalle

Satamajulkistus-SL-artikel

DB Marina on aloittanut uuden noin 200 paikkaisen pienvenesataman projektin. Tavoitteena on rakentaa täyden palvelun moderni pienvenesatama raskasponttooneilla ja eri kokoisilla asiakaspaikoilla avoveneistä aina yli 60 jalkaisiin veneisiin saakka. Satamaa suojaamaan idänpuoleilisilta tuulilta rakennetaan n. 100 metriä pitkä tehokas aallonvaimennin.

Satamasta rakennetaan ympäristöystävällinen Roope-satama, jossa kierrätys ja ympäristöasiat on otettu huomioon. Alueelle tulee huoltorakennus, sauna- ja suihkutilat, septityhjennys ja huoltolaituri. Pysäköintipaikat autoille löytyy sisä- ja ulkotiloista. Alue suojataan aidoin ja valvontakameroilla.

Yhdessä vierassataman laajennuksen kanssa koko Taalintehtaan satama-allas on projektien valmistuttua suojassa aalloilta. Sataman rakennustyöt tapahtuvat vaiheittain 2019-2024 ja alkavat kun tarvittavat luvat on saatu. Tavoitteena on saada aallonvaimennin ja esimmäiset laiturit valmiiksi ensi kaudelle.

Yrityksessä uskotaan että Saaristomeren vierassatamien investoinnit ja veneilyn muuttuminen entistä palvelukeskeisemmäksi muuttaa veneilyn painopistettä kokonaisvaltaisemman palvelun ja Saaristomeren suuntaan. Uuden sataman, hallien ja palvelujen myötä DB Marinalla on erinomaiset edellytykset tarjota veneilijöiden kaipaamia palveluja keskeisellä paikalla Saaristomerellä. Taalintehtaalta löytyy niin veneiden talvisäilytys-, korjaus-, entisöinti- ja huoltopalvelut. Kesäsesongin aikana Taalintehdas tarjoaa laituripaikat ja kaikki veneilijän tarvitsemat palvelut kivenheiton päästä toisistaan.

– Uusi satama on osa DB Marinan pitkäaikaista kehitysprojektia ja auttaa meitä palvelemaan veneiljöitä entistä kokonaisvaltaisemmin” kertoo Sam Forsbom, DB Marinan hallituksen puheenjohtaja.

DB Marina osallistuu UIVA VENENÄYTTELY 15.–18.8.2019

Share this in: