Seriejumbon rev full pott mot Boda

24.8.2017 - Michael Nurmi

Seriejumbon JyTy

Matchen är dryga minuten gammal, då JyTy skapar det första läget. Skottet går dock över Bodaburen. De rosaklädda hemmalaget skapar ett till farligt läge några minuter senare, JyTy-spetsen missar dock bollen vid straffpunkten med några decimeter.

Bodas första läge kommer i den 7:e minuten. Markus Dahlbom breddar till Lucas Johansson vars häststeg ute på flanken ger honom ett inläggsläge. Serveringen är ypperlig och Markus Kuivala drämmer till bollen. Skottet går ändå rätt på JyTy-burväktaren som parerar.

Chanserna fortsätter att skapas. JyTy får en fantastisk chans i den 10 minuten, i form av en genomstickare. Erald Gjondedaj i bodaburen parerar dock läget.

Tre minuter senare svarar hemmalaget för den första fullträffen. JyTy spetsen dribblar nätt sig förbi Bodakaptenen Jens Skog och placerar bollen i nätmaskorna, 1-0 JyTy.

Efter målet tar Boda tag i taktpinnen för en stund, men utöver två långskott av Fredrik Börman och Jimmy Röblom skapas inget märkvärdigt.

Boda får i halvlekens slutskeden en frispark från dryga 20 meter. Börmans försök går via muren ut till hörna.

Lagen marscherar efter detta ut till halvidsvila, vid ställningen 0-1.

Boda är laget som tar tag i bollen i den andra halvleken och skapar efter dryga 5 minuter den andra halvlekens första läge. Börman passar från höger sida en sned bakåt passning, som Röblom skjuter över ribban.

Knappa timmen spelad då Boda genom en slarvig bakåt passning bjuder JyTy på dess första läge i den andra halvleken. Ett halvt friläge räddas dock av Gjondedaj och matchen fortsätter vid ställningen 0-1.

Röblom får en ny chans några minuter senare, men halvvolleyn från högra kanten av straffområdet seglar över ribban.

Gjondedaj fortsätter visa fin form då han vid 65 minuter parerar ut ett långskott till hörna.

Boda fortsätter vara laget som håller i bollen, medan det rutinerade hemmalaget har dragit sig tillbaka och letar efter kontringslägen, när matchen går in på den sista kvarten.

Boda fortsätter att hålla i bollen, men lyckas inte skapa något på den sista fjärdedelen. Istället är det JyTy som kommer till ett skottläge i den 85:e minuten. Det tunga skottet räddas dock av Gjondedaj som håller Boda kvar i matchen.

Bodas sista desperata försök leder inte till en kvittering. Djibril Lakhs nick är närmast, men den styrs rätt på målvakten.

Matchen avslutas vid ställningen 0-1 och poängen stannar i Åbo.