Filip Danielssonin mielestä kannattaa viettää juhannusta.
Juhannus lähestyy kovaa vauhtia. Kolme Kemiönsaarelta kotoisin olevalta nuorta aikuista kertoo Ilmoituslehdelle, miten he viettävät juhannusta.
Rosalan Filip Danielssonin mielestä juhannus on mukava perinne. Hän kertoo viettävänsä juhannusta Rosalassa.
– Katson yleensä, kun Rosala FBK nostaa juhannussalon. Olen tehnyt sitä pienestä pitäen ja teen sen jälleen tänä vuonna.
Kuten tiedetään, juhannussalko pystytetään ja sen ympärillä tanssitaan. Juhannussalko tuli Ruotsista Ahvenanmaan kautta Suomeen 1700-luvulla.
Danielsson sanoo, että hyvä sää ja sukulaisten ja ystävien tapaaminen ovat onnistuneen juhannuksen ainekset. Hän lisää, että monet muualta kuin Hiittinen-Rosalasta haluavat tulla saarille juhlimaan juhannusta.
– Ei tarvitse muuta kuin katsoa autojonoa lautalle ymmärtäkseen, että monet haluavat juhlia juhannusta täällä, Filip Danielsson sanoo.
(artikkeli jatkuu ilmoituksen alla)
“Hyvä sää ja yhteisö”
Myös Noah Koivisto Dragsfjärdistä pitää juhannusta juhlimisen arvoisena. Danielssonin tavoin Koivisto aikoo viettää juhannusta saaristossa.
– Hyvä sää ja hyvä yhteisöllisyys muodostaa onnistuneen juhannuksen, hän sanoo.
Koivisto lisää, että hän viettää juhannusta yleensä ystäviensä kanssa Kemiönsaarella.
Noah Koivisto tulee viettämään juhannusta ystävien kanssa.
Jannike Grönroos viettää juhannusta Västanfjärdissä tänä vuonna.
Jannike Grönroos Taalintehtaalta juhlii tänä vuonna juhannusta Västanfjärdissä. Tänä vuonna hän juhlii pienemmällä seurueella.
– Minulla on perinne viettää juhannusta Kemiönsaarella, mutta joitain juhannuksia olen viettänyt myös Tammisaaressa.
Juhannussalolla oli keskeinen rooli Grönroosin juhlinnassa nuorempana. Nykyään juhannuksena on enimmäkseen hyvää seura ja hyvää ruoka.
– Perinteenä on kuitenkin ollut järjestää juhannuksena jonkinlainen leikki tai pelejä. Sitä on elänyt aikuisuuteen asti, Jannike Grönroos sanoo.
Juhannusta vietetään lauantaina 24. kesäkuuta.
Teksti & kuva: John Illman