Anneli_Viljanen_art

Anneli Viljanen

Anneli Viljanen on aloittanut uuden työn kiinteistönmyyjänä Seaside Oy LKV:ssä ja toimii nyt Kristian Lindoosin tärkeänä avustajana. Viljanen on toiminut vuodesta 2012 Genbölen Eskils -tallin yrittäjänä.
 
Miksi siirryit kiintestönvälitykseen?

- Toimittuani yrittäjänä 15 vuotta ja luotuani uran hevosurheilun parissa minun oli vaikea ajatella ”tavallista” työpaikkaa. Kun sain tietoa kiinteistönvälityksen työpaikasta pitkän kokemuksen omaavassa yrityksessä, tiesin, että tehtävä olisi minulle mieleinen. Alalla menestys on tärkeä, saa olla yhteydessä ihmisiin, päivät ovat vaihtelevia ja koko ajan oppii uutta. Itseään joutuu haastamaan. Mielestäni ominaisuuteni sopivat tähän työhön.

Luovutko ratsastusurheilusta?

- Ei, sitä en tee. Minulla on edelleen muutamia hevosia koska kilpailen vapaa-aikanani. Kouluratsastus on lajini ja kilpailen kansallisella tasolla itse kouluttamillani hevosilla. Unelmana on jonain päivänä ratsastaa Grand Prix -radalla. Huolehdin myös harjoittelutehtävistä. Hevosurheilu vaatii pitkää suunnittelua päämäärä tähtäimessä vastoinkäynneistä huolimatta. Olen oppinut kestäväksi. Hevosen ja ihmisen välinen kommunikaatio kiinnostaa edellen 30 vuoden jälkeen.

Muita vapaa-ajan harrastuksia?

-Kuntoilen juoksemalla ja salilla. Olen riippuvainen harjoittelusta. Treenin jälkeinen tunne on fantastinen vaikka harjoittelu olisikin tuntunut raskaalta. Pidän merestäkin ja luonnosta. Olen ulkoilmatyttö, joka rakastaa haasteita. En pelkää niitä koska olen varttunut kahden veljen kanssa ja olen kolmen pojan äiti. Olen tottunut vilkkaaseen menoon. Olen oppinut muutakin kuin meikkaamista ja leninkiin pukeutumista.

Ominaisuutesi ja vahvuutesi?

- Pitkä urheilu-ura on opettanut paljon itsestäni ja muista. Moni oppi soveltuu siirrettäväksi muille elämän aloille. Jos annat minulle tehtävän, takaan, että teen sen eteen parhaani. Olen seurallinen, iloinen, innokas ja energinen hevostyttö, joka on vaihtanut ammattia. Kunnianhimoinen aloitteleva kiinteistönvälittäjä.

 

Teksti: ABL, Käännös: Ingrid Sandman

30.3_kompass_254x140_HighRes

Kuva: Kemiönsaaren Meripelastajien puheenjohtaja Calle Storm. 

Länsi-Suomen merivartioston kommodori Marko Tominen on palkinnut Kemiönsaaren Meripelastajat työstään. Yhdistys valittiin vuoden 2022 meripelastusyhdistykseksi toiminta-alueellaan. Perusteluissa mainitaan että Kemiönsaaren Meripelastajien toiminta on aktivoitunut ja kehittynyt viimeisten vuosien aikana merkittävästi. Yhdistys on tehnyt arvokasta vapaaehtoistyötä auttaen hädässä olleita merenkulkijoita. Yhdistys on suorittanut annetut meripelastus- ja avustustehtävät laadukkaasti ja on ollut toiminnassaan luotettava sekä yhteistyökykyinen. Kemiönsaaren Meripelastajien aktiivinen toimintaja läsnäolo on tukenut omalta osaltaan alueen veneilijöiden meriturvallisuutta.

MERIPELASTAJIEN puheenjohtaja Calle Storm iloitsee huomionosoituksesta. Hänen mukaansa kehityksen on mahdollistanut uusi hieno asema Taalintehtaalla, sekä uusi meripelastusvene Mona. Uudet toimitilat mahdollistavat entistä nopeamman lähdön tehtävään. Heinäkuussa kun venesesonki on kuumimillaan, sekä joinakin viikonloppuina, asema on miehitetty vuorokauden ympäri. Lisäksi suuri osa yhdistyksen aktiivijäsenistä asuu lähettyvillä, joten he ovat nopeasti paikalla hälytyksen sattuessa. Storm kertoo että meripelastajien kausi alkaa jäiden lähdöstä keväällä ja päättyy syksyllä meren jäätymiseen.

Aktiivijäsenten määrä on lisääntynyt kuluneina vuosina ja koulutuksen tasoa on parannettu. Nyt pandemian jälkeen toiminta on käynnistynyt hyvin uudestaan. Edelliselle aloittelijakurssille osallistui yksitoista henkeä. Seuraava kurssi järjestetään toukokuun viimeisenä viikonloppuna. Lisätietoa toiminnasta ja kursseista löytyy meripelastajien Facebook-sivulta.
– Tarvitsemme lisää aktiivijäseniä, sanoo Storm.

Miehistölle järjestetään myös eri tyyppisiä kursseja muiden toimijoiden kanssa. Palontorjuntakurssi järjestetään yhdessä palokunnan kanssa, sekä ensiapukurssi Punaisen Ristin kanssa.

AKTIIVIJÄSENTEN lisäksi yhdistys tarvitsee kannatusjäseniä. Yhdistykset, yritykset ja yksityishenkilöt voivat ryhtyä kannatusjäseniksi ja tällä tavalla tukea meripelastajien toimintaa. Storm kertoo, että yhdistys on saanut hienoa palautetta kunnan asukkailta, ja monet ovat halukkaita keskustelemaan meripelastuksesta. Sekä moraalinen että sponsoreiden taloudellinen tuki on tärkeää toiminnalle. Hän haluaa kiittää kaikkia yhteistyökumppaneita. Pian jäät jo lähtevät ja meripelastajat ovat valmiina kiiruhtamaan venekansan avuksi. (MM/JL)

 

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram