Kimitoöns musik-dansläger_artikel

Musiikki- ja tanssileiri.

Kesän perinteiset musiikki- ja tanssileirit 9-16-vuotiaille järjestetään 27.6-2.7. Kemiössä. Yhteistyökumppanit ovat Arkipelag ja Pianoaura. Oppilaat saavat päivittäin yksityisopetusta viulun ja alttoviulun, sellon, pianon ja huilunsoitossa. Sen lisäksi he pääsevät soittamaan yhtyeissä. Opettajina toimivat Riikka Lehtimäki, Marja Sihvo, Jaakko Mattelmäki, Mikko Kuusisto, Pasi Helin, Jaana Luuppala ja Minna Lehtonen, joka toimii leirinjohtajanakin.

Tanssileiriin voi osallistua ilman ennakko-osaamista. Osallistujat harjoittelevat ryhmissä päivittäin tanssitekniikkaa ja askelmalleja. Tänä vuonna pääsee myös harjoittelemaan Street dancea (hiphopmusiikin tahtiin) Evgeny Kostyukovin johdolla. On myös mahdollista osallistua sekä musiikin että tanssin opetukseen. Jos näin haluaa, on valittava jompikumpi pääaineeksi, toinen sivuaineeksi. Leiriviikon loppupuolella konsertoidaan ja päätöskonsertti pidetään Villa Landessa.

Leirillä on paljon muutakin hauskaa. Iltaohjelmaan voi vaikka sisältyä makkarangrillausta, saunomista tai jalkapalloa. Oppilas voi halutessaan myös osallistua vain päiväohjelmaan.

Ilmoittautumiset musiikkifestivaalin kotisivulla https://kimitomusicfestival.fi/sv/lager/. Lisätietoja Minna Lehtoselta, sähköpostiosoite  musiikkitanssileiri@kimitoon.fi (ABL)

26.5_kompass_254x140_HighRes

nabb_tarja Karlsson_leila_artikel

Tarja Nabb & Leila Karlsson. Seinällä Nabbin tekemiä kuvia.

Monille timanttimaalaus on tullut suosituksi. Sitä kutsutaan myös timanttikirjonnaksi, timanttiristipistoksi tai timanttitaiteeksi. Pieniä värikkäitä muovihelmiä asetetaan tarttuvalle muovialustalle, jossa kuva on ennalta määrätty. Timanteista ei ole kyse. Tarvitaan tarkoitukseen valmistettu kynä, vahaa sekä muovitarjotin. Vaha kiinnitetään kynään jotta pieniin helmiin olisi helpompi tarttua. Helmet kiinnitetään muovialustaan.

Askartelu kerrotaan auttavan rentoutumaan. Opit keskittymään. Kun aikaa vievä tehtävä on saatettu loppuun, siitä tulee hyvälle mielelle. Tarvikkeita monenlaisiin teoksiin saa eri tavoin, esimerkiksi netistä, kirjakaupoista tai askarteluliikkeistä.

(artikkeli jatkuu ilmoituksen alla)

kompass19_2022

Tarja Nabb ja Leila Karlsson ovat ystävättäriä ja askartelun myötä he tapaavat usein. Karlsson innostui siihen voitettuaan arpajaisissa tarvikkeet kuvaan. Sen valmistaminen oli niin hauskaa että hän hankki lisää kuvia. Nyt hänellä on seinillään parisenkymmentä kuvaa, jopa suuria 70x80 sentin kokoisia.

Nabbin mielenkiinto syntyi, kun Karlsson lahjoitti hänelle kuvan tarvikkeet. Hän on ehtinyt tehdä yhdeksän kuvaa. Parhaillaan hän on valmistamassa 70x100 sentin kokoista kuvaa.

Naiset tapaavat usein askartelemaan timanttikuvia. He voivat viettää tunteja asettamassa helmiä alustalle samalla kun keskustelevat ja kuuntelevat tanssibändimusiikkia. Naurahtaen he kertovat tapaamisistaan ja keskusteluistaan ”maailman parantamiseksi”. Hauskaa heillä todellakin on.

timanttimaalaus_artikel

Helmet ovat kovin pieniä. Kuvassa tulitikku johon verrata. 

Askartelu on rauhoittavaa ja rentouttavaa. Mielenkiintoista on myös tutustua muiden ihmisten askartelemiin kuviin. Niitä löytyy mm Facebookista, jossa ihmiset esittelevät aikaansaannoksiaan.

Kun joku mukava kuva löytyy, ystävättäret usein soittelevat tai lähettävät toisilleen tekstiviestejä. Nabb haluaa aina varalle kuvan, johon voi tarttua kun työn alla oleva kuva valmistuu. 

Kuvia voi tilata myös valokuvista. Karlsson on tilannut kuvan tyttärensä hääkuvasta. Sen hän lahjoitti hääparille. Nabb on valmistanut kuvia lastenlastensa valokuvista sekä tyttärensä koirasta. Kummatkin aikovat jatkaa harrastustaan huolimatta siitä, että kodin seinät ovat täyttymässä.

 

Teksti & Kuva: Heidi Lindberg, Käännös: Ingrid Sandman

redskap_artikel

Tarvittavat työvälineet.

Båttrailer_Leif Gustafsson_artikel

Leif Gustafsson ja hydraulinen traileri.

Kuten muillakin venesäilytystä tarjoavilla yrityksillä Uddis Marinissakin on kiire. Pääsiäisen ja vapun jälkeen pahin ruuhka on silti jo ohi. Yrityksen omistajan Leif Gustafssonin mukaan kaikki haluavat veneensä vesille ja yhdelle henkilölle tämä tietää kiirettä. Onneksi alan yrittäjät tekevät yhteistyötä ja apua on tarvittaessa saatavana.

Ytterölmoksen rantatontilla on kolme hallia, joissa veneitä voi säilyttää ja huoltaa. Halleissa säilytetään myös moottoripyöriä, autoja ja vesiskoottereita. Yksi halleista pidetään lämpimänä koko vuoden, yksi on kylmä ja kolmatta voidaan tarvittaessa lämmittää. Yhteensä tilaa on 1 600 neliötä. Asiakkaita on riittänyt eikä vapaata tilaa ole ollut kuin noin kuudelle veneelle.

Kiitos uuden hydraulisen etäohjattavan trailerin, halleihin voidaan tuoda jopa kolmenkymmenen jalan mittaisia veneitä. Gustafsson toteaa, että nykyään hankitaan yhä suurempia veneitä. Huhtikuun 29. päivänä suurin, viiden tonnin painoinen vene laskettiin vesille.

(artikkeli jatkuu ilmoituksen alla)

kompass_12.5._19__254x140_abl

Suojatussa satamassa on laituritilaa 80–90 veneelle. Haastattelupäivänä viimeinen vapaa laituripaikka meni vuokralle.

Gustafsson osti 90-luvun lopussa sataman sedältään Evert Gustafssonilta ja jatkoi laituripaikkojen vuokraamista Abloyn tehtaalla olevan työnsä ohella. Ensimmäinen halli rakennettiin 2009. Se täyttyi pian. Kysynnän vuoksi toinen halli rakennettiin 2018 ja kolmas viime vuonna.

Asiakkaalle tarjotaan kaikkea aina veneen talvisäilytyksestä ja huollosta vesillelaskuun. Huoltoon sisältyvät pienehköt korjaukset ja teknisen varustuksen asennukset. Asiakkaat ovat pääosin pääkaupunkiseudulta, mutta paikallisten asiakkaiden määrä on kasvamassa.

Båtförvaring1_artikel

Välfylld båthall.

Viime vuonna Uddis Marin alkoi tarjota mökkipalveluita yhteistyössä Niklas Hollstenin kanssa. Hollsten omistaa Nordic Activities and Solutions -yrityksen. Töitä riittää vuoden ympäri. Lisäksi tarjotaan tavaroitten ja henkilöitten kuljetusta saaristoon veneellä tai hydrokopterilla, mikäli keli on huono.

Venepäivänä 14.5. Uddis Marinillakin on avoimien ovien päivä ja Gustafsson on paikalla koko päivän ajan.

 

Teksti ja Kuva: Mona Fernelius, Käännös: Ingrid Sandman

Leif Gustafsson1_artikel

Underhållsarbete pågår.

Batdagannons_ABL05052022_1-1

seidi_lindroos_artikel

Seidi Lindroos odottaa kesäkautta. Takki kuuluu DB Butikin uutuuksiin.

Satama-alueella on kiire. Veneitä lasketaan vesille, suurten purjeveneiden mastoja kunnostetaan ja laiturilla on jo paljon vesille laskettuja veneitä. Jäiden lähdettyä vierasvenesatama on ollut auki. Nyt toimivat vesipostit ja laitureiden sähköt. DB Marina -yrityksellä on kunnan kanssa tuore sopimus vierasvenesataman operaattorina vuoteen 2026. Seidi Lindroos kertoo, että vierasvenesataman saunat on kunnostettu. Kiukaat ovat uusia ja lauteetkin uusittu. Pyritään kiinteistöjen jatkuvaan huoltoon, jotta satama pysyisi siistinä ja houkuttelevana.

Saaristokonttori kahviloineen ja Lilla bageriet toimivat entiseen malliin Gun Rikbergin kanssa yhteistyössä. Entiseen konttoriin ollaan avaamassa pieni myymälä, Unna S. Se on lifestyle-kauppa, joka keskittyy laukkuihin ja kenkiin. DB Bistro & Butik, viime kauden suosittu uutuus, avautuu perjantaina kesäkuun 10. päivänä. Tänä vuonna ei tarjoilla lounasta; sen sijaan panostetaan suosittuihin tapaksiin. Keittiössä toimivat samat kokit kuin viime vuonna.

Talven aikana ravintola toiminut on Järvenpäässä ja siellä päästiin kokeilemaan uutta. Ruokalistalla on entisiä suosikkeja ja joitakin uusia herkkuja. Rakennukseen on lisätty varastotilaa. Kaupan hyllyt ovat täynnä tuotteita, uusiakin merkkejä; Sebago ja Musto. Bistro & Butik palvelee huippukautena päivittäin. Lindroos kertoo, että vierasvenesatamaan ja bistroon on palkattu 15 työntekijää kesäksi.

Pienvenesatama on jo täyttymässä. Kaikki paikat ovat nyt vuokralla. Tarkoituksena on laajentaa satama, jotta siihen mahtuisi 50 venettä lisää. Yritys ja kunta odottavat lupaa pidentää aallonmurtajansa 40 metrillä. Näin satama olisi täysin suojattu. Toistaiseksi odotellaan hallinto-oikeuden ratkaisua valituksiin, jotka estävät uuden yhteysaluslaiturin asentamista sataman ulkopuolelle. Ennen kuin yhteysalukselle saadaan uusi laituri, aallonmurtajia ei päästä pidentämään.

Lindroosin mukaan veneilijät jäävät entistä pidempään satamaan. Tästä hyötyy koko taajama, koska he käyttävät sen lähipalveluja. Veneilykausi on pidentynyt myös etätyön ansiosta pandemian aikana.

LAUANTAINA toukokuun 14. päivänä järjestettävään VenePäivään DB Marinakin osallistuu. Vierasvenesatamassa ovat muun muassa Kemiönsaaren Meripelastajat, merivartiosto, Dragsfjärdin palokunta, meripartiolaiset ja useita yrityksiä. Bistron terassilla voi nauttia juomista ja kaupassa tutustua kauden uutuustuotteisiin.

 

Teksti & kuva: Maria Manelius, Käännös: Ingrid Sandman

dbmarina_artikel

Företaget har över 400 båtar i vinterförvaring och just nu pågår sjösättning av båtarna. På andra sidan hamnen finns gästhamnen, som nu är öppen för båtgäster.

Batdagannons_ABL05052022_1-1

Calle Storm_foto MN_artikel

Calle Storm.

Kemiönsaaren Meripelastajien kausi ei tänä vuonna alkanut suunnitelmien mukaisesti. Kapuloita rattaisiin heitti Mona -veneen myöhästynyt huolto Porvoossa. Huollon oli arvioitu kestävän viikon, mutta se venyi ja vene on nyt ollut valmistajan tehtaalla kolme viikkoa. Tänään Mona lopulta palaa Taalintehtaalle. Se varustetaan nopeasti ja lasketaan vesille. Yhdistyksen puheenjohtaja Calle Storm on hieman näreissään; myöhästely johti siihen, etteivät meripelastajat päässeet osallistumaan kauden ensimmäiseen meripelastusharjoitukseen Nauvossa.

Toiminta on käynnistynyt normaalisti kahden pandemiavuoden jälkeen. Vasta-alkajien kurssi järjestetään viikonloppuna 21.–22.5. Stormin mukaan ennakkotietoja ei tarvita kurssiin osallistumiseen. Kurssin suoritettuaan pääsee oppilaaksi veneeseen.

Kemiönsaaren Meripelastajiin kuuluu 24 aktiivijäsentä. Heistä 16 ovat veneen miehistöä. Yhdistys haluaa mielellään lisää aktiivijäseniä, varsinkin naisia. Stormin mukaan paras miehistö hälytyksen tullessa koostuu kahdesta miehestä ja yhdestä naisesta. Vähin miehistö on kaksi, mutta paras on kolmen hengen miehistö.

Hälytys meripelastuskeskuksesta saapuu Sussu Piekkalan päivystyspuhelimeen. Meripelastajilla on Whatsappissa hälytysryhmä. Ensimmäisinä vastanneet lähtevät veneellä apuun. Viime kesänä kolmena viikonloppuna kokeiltiin kolmen päivystävän meripelastajan asumista Taalintehtaan asemalla. Tarkoituksena oli päästä matkaan 15 minuutissa. Uusi asema on varustettu vuoteilla, pienellä keittiöllä ja saunalla.

Stormin mukaan veneilijöiden kannattaisi olla Trossin jäseniä. Hengenpelastus on aina ilmaista, mutta veneen pelastamisen kustannuksista vastaa omistaja. Jäsenyys takaa myös veneelle ilmaista apua niin Suomessa, Ruotsissa, Norjassa kuin määrätyillä alueilla Tanskassa.

Kemiönsaaren Meripelastajiin kuuluu noin 450 jäsentä, joista 70 % ovat Trossin jäseniä. Jäsenet tukevat yhdistyksen toimintaa ja saavat yhdistyksen lehden neljä kertaa vuodessa. Lauantaina kesäkuun 18. päivänä yhdistys vihkii käyttöön Taalintehtaan asemansa. Yleisö pääsee tutustumaan siihen ja yhdistyksen toimintaan. Kahden vuoden tauon jälkeen järjestetään taas perinteiset Örön tanssiaiset lauantaina heinäkuun 30. päivänä. Saaren oma Showdown -yhtye soittaa. 

Meripelastajat osallistuvat VenePäivään 14.5. Taalintehtaan vierasvenesatamalla. Yhdistyksen toiminnasta tai jopa vasta-alkajien kurssista kiinnostuneet pääsevät keskustelemaan Calle Stormin kanssa.

 

Teksti & kuva: Maria ManeliusKäännös: Ingrid Sandman

sjoraddarna_mona_artikel

Mona on ollut huollossa, mikä on myöhästyttänyt kauden aloittamisen.

Batdagannons_ABL05052022_1-1

Soljeholmen_Marina_2020_artikel

Astrum tarjoaa hulppeat puitteet Söljeholmenin koeajokeskuksessa. Kuva: Astrum

VenePäivänä voi Astrum Veneen Söljeholmenin koeajokeskuksessa kokeilla kolmea erilaista uutta venettä. Esittelyssä ovat 28-jalkaiset Grandezza ja Sargo sekä 20-jalkainen Arronet.

- Jäät lähtivät Salosta vasta huhtikuun keskivaiheilla, joten nyt on aika kiirettä pitänyt veneiden veteen laskussa, kertoo Peter Sjöqvist Astrum Veneestä. – Kemiönsaaren puolella jäät lähtivät hieman aikaisemmin.

Tällä hetkellä Astrum Vene myy jo ensi kautta, tämän vuoden uudet veneet ovat jo käyneet kaupaksi. Astrum Vene tarjoaa myös laajan valikoiman laadukkaita vaihtoveneitä kaikista hintaluokista useilta eri venemerkeiltä.

Nykyään Astrum keskittyy pelkästään veneiden myyntiin, tarvikemyynnistä on luovuttu.

Kasnäsintie 502, 25900 Taalintehdas

 

Teksti: Jaana Aartomaa

Batdagannons_ABL05052022_1-1

sjoraddarna_mona1_artikel

Kemiönsaaren Meripelastajat ja Taalintehtaan Meripartiolaiset käynnistävät yhteistyön. Meripelastajat ovat hankkineet koultusveneen, Bella 700, jossa 36 hevosvoiman moottori. Siihen tulee vielä tutka ja muuta teknistä varustusta minkä jälkeen sillä päästään kouluttamaan nuoria. Calle Storm kertoo hankkeen saaneen sponsoreita jopa polttoaineen ja pelastusliivien ostamiseen. Ajatuksena on opettaa nuoret navigoimaan ja kuljettamaan venettä sekä laiturista lähtemistä ja siihen palaamista. Kipparina toimii Jani Leppänen.

Koska meripelastajilla ei ole nuoriso-osastoa, on päätetty tukea paikallisia yhdistyksiä, joilla on nuorisotoimintaa. Tänä vuonna panostetaan partiolaisiin ja sen jälkeen tarkoituksena on tehdä palokuntanuorten kanssa yhteistyötä.

KOULUTUS ALKAA kesäkuussa ja jatkuu juhannukseen, minkä jälkeen pidetään kesätauko. Elokuussa koulutus alkaa uudestaan. Se järjestetään ensisijaisesti iltaisin ja viikonloppuisin. Teoriaa opetetaan meripelastajien asemalla Taalintehtaalla. Suurin osa koulutuksesta järjestetään veneessä. Koulutusta annetaan kummallakin kielellä; niin ruotsin- kuin suomenkieliset partiolaiset pääsevät osallistumaan. Tarkoituksena on kouluttaa kerralla kolmea nuorta veneessä. Kaksi katsovat merikorttia ja yksi ajaa. Meripartiolaisethan omistavat purjeveneen ja optimistijollia. He ovat iloisia yhteistyöstä ja mahdollisuuksista päästä harjoittelemaan moottoriveneelläkin.

 

Text: Maria Manelius, Käännös Ingrid Sandman

Batdagannons_ABL05052022_1-1

släckare_artikel

Kemiönsaaren sammutinhuolto tarkastaa sammuttimia Kasnäsissa VenePäivänä. Sammutin on pakollinen varuste, jos veneessä on liekillä toimiva polttolaite, esimerkiksi keitin tai jääkaappi. Sammutin vaaditaan myös sisämoottorilla varustetuista veneistä ja yli 35 hevosvoimaisella perämoottorilla varustetuista veneistä. Sammuttimia tarkastetaan Kasnäsissa klo 13–15 ja tarkastus maksaa 8 euroa / sammutin, yrittäjät Kasnäsissä tarjoavat tarkastuksen 20 ensimmäiselle.

 

Teksti: Jerker Jokiniemi, Kuva: Michael Nurmi

Batdagannons_ABL05052022_1-1

Kenneth_artikel

Kenneth Lindstedt aikoo jäädä vuonna 2037 osa-aikaeläkkeelle, 75-vuotiaana.

Kenneth Lindstedt oppi ompelemaan merillä, rahtilaivalla työskennellessään. Siellä ei ollut ompelukoneita käytössä, kaikki ommeltiin käsin. Voi vain kuvitella kuinka paljon se on käynyt sormiin. Merimiehen töihin kuului siihen aikaan aika monia tehtäviä. Telakalla työskennellessään Lindstedt oli pressumaakarin opissa ja sai opin kuomujen ja pressujen tekoon. Siellä onneksi oli ompelukoneet.

Maihin jäätyään Lindstedt perusti Ateljé Marineron, joka valmisti veneiden kuomuja ja pressuja, mutta nykyään he tekevät vain korjauksia niihin. Liiketoiminta laajeni veneiden hiekkapuhalluksiin, maalauksiin, talvisäilytyksiin ja kiinteistöhuoltoihin.

VenePäivänä voi käydä katsomassa miten venettä hiekkapuhalletaan märkäpuhallusmenetelmällä. Torbo Service Finlandin edustaja Kaj Vikström on paikalla.

Taalintehtaan vanha tehdasalue, seuraa kylttejä.

 

Teksti & Kuva: Jaana Aartomaa

Hiekkapuhallettu_artikel

Tämän veneen hiekkapuhallukseen ja maalaamiseen meni Lindstedtiltä aikaa viikon verran, kun lasketaan mukaan maalin kuivumisajat. Maalikerroksia tuli kuusi.

Batdagannons_ABL05052022_1-1

Mathias_Westerholm_artikel

Veneitämme voi koeajaa tänä kesänä Taalintehtaalla, Blägäshopin rannassa sanoo Mathias Westerholm. Sovi aika etukäteen.

Mathias Westerholm BFF Marinista kertoo, että veneille ja vesijeteille on kysyntää, mutta toimitusajat ovat haasteellisia. Tavarapula ja pitkät toimitusajat harmittavat sekä myyjää, että asiakasta.

- Parhaamme yritämme, että asiakkaat saisivat tilaamansa veneet ja vesijetit ajallaan. Nyt on se aika, jolloin asiakkaat haluaisivat saada tilaamansa veneen tai vesijetin käyttöönsä, sanoo Westerholm.

Kesän aikana asiakkaamme voivat koeajaa sopimuksen mukaan veneitä Taalintehtaalla, Blägäshopin rannassa (Rantatie 1, Taalintehdas).

- VenePäiväksi on luvassa yllätystarjouksia, tervetuloa tutustumaan, toivottaa Westerholm.

Arkadiantie 13, Kemiö.

 

Teksti & Kuva: Jaana  Aartomaa

Batdagannons_ABL05052022_1-1

Tarja_Koivisto_artikel

Suosimme lähiruokaa annoksissamme, kertoo Tarja Koivisto.

Kolmatta vuotta Saaristohotelli Merikruunua luotsannut Tarja Koivisto mainitsee, että VenePäivänä voi herkutella salaateilla. Vaihtoehtoina on lohi- tai katkarapusalaatti sitruuna-tillijogurttikastikkeella, broilerisalaatti mangocurrykastikkeella tai grillattu vuohenjuustosalaatti balsamicokastikkeella, hinta 15 euroa / salaatti.

Merikruunun ravintolassa tarjotaan aamiaisesta iltapalaan ja kaikkea siltä väliltä. Siellä voi juhlia häitä, viettää muistotilaisuuksia, ristiäisiä tai rippijuhlia. Asiakkaina on paljon yrityksiä ja kokousasiakkaita. Alakerrassa Pub Havskronassa on mutkatonta tavata ystäviä ja vaikka maistella paikallista olutta.

- Salin puolelle etsin lisää työntekijöitä täksi vuodeksi, jokapaikanhöylä olisi hyvä. Kesästä tulee varmasti kiireinen, viime vuonnakin teimme todella pitkää päivää, kertoo Koivisto.

Merikruunu on eläinystävällinen paikka, joten sinne saa ottaa lemmikin mukaan.

Työn ohella Koivisto suorittaa vuoden kestävää yrittäjän ammattitutkintoa. 

- Kaikkien VenePäivän asiakkaiden kesken arvotaan 20 euron arvoinen lahjakortti, lupaa Koivisto.

Täyshoitolantie 6, 25870 Dragsfjärd

 

Teksti & Kuva: Jaana  Aartomaa

Batdagannons_ABL05052022_1-1

Seapoint_artikel

Alexander Stenman ja Pärre Bodö esittelevät Seapointin Pioner 16 -vuokravenettä. 

Taalintehtaan Seapointista polttoainetta voi ostaa ympäri vuoden 24 h automaatista. Polttoaineet: 95, 98, Diesel ja MPÖ. Satamassa voi tankata myös autoa. Myymälässä on laaja valikoima tarvikkeita, voiteluaineita ja virvokkeita. Terassi on auki.

Täältä voi myös vuokrata veneen käyttöösi, hinta alkaen 40 euroa / h. 

Brush ´n Go pohjanpesupalvelu tarjolla Taalintehtaalla keskiviikkoisin, katso lisätietoja seapoint.fi.

Seapoint on mukana VenePäivässä. Rantatie 1, Taalintehdas.

 

Teksti: Jaana  Aartomaa

Batdagannons_ABL05052022_1-1

Brush Go_artikel

Veneen pohjien liikkuvat pesupalvelut rannikkoalueella.

Pidä polttoaineen kulutus kurissa pohjanpesulla. Jo pienikin määrä likaa pohjassa vaikuttaa huomattavasti veneen liukuun ja näin polttoaineen kulutukseen.

Brush and Go käy säännöllisesti pesemässä Kemiönsaarella (Kasnäs ja Taalintehdas) veneenpohjia, katso tarkemmat aikataulut www.boatwash.fi.

Lähde tutustumaan pohjapesulaitteeseen ja katsomaan parhaat tarjoukset venepäivänä Kasnäsiin.

 

Teksti: ABL

Batdagannons_ABL05052022_1-1

Korpela_artikel

Mika Korpela odottaa paljon asiakkaita VenePäivänä.

Blägäshopin Mika Korpela on innovatiivinen mies. VenePäivän kunniaksi hän on kehittänyt runsaasti ohjelmaa ja yleisöä kiinnostavia tapahtumia Blägäshopiin, sekä laajentanut yrityksensä tarjontaa. BFF Marinin koeajojen lisäksi, Blägäshopista voi vuokrata Transitiin tehtyä saunaa, kesämopoa, pakettiautoa tai vaikka SUP-lautaa. Myymälässä kalastustarvikkeita on laajempi valikoima ja kaiken lisäksi voit nauttia myös virvokkeista ja jäätelöstä.

VenePäivänä voi tutustua saaren moottoripyöräkerho MC Islandersin motoristeihin ja heidän pyöriinsä, osallistua takapihalla armeijahenkiselle rompetorille ja jopa Pelastuslaitos ja Rajavartiosto tulevat paikalle, jollei kutsu käy muualle. Anna Schukov soittaa haitarilla merellisiä säveliä.

Uutuutena Blägäshopissa on NorWex-tuotteet, Speed4rent -palvelu ja minikahvila.

Rantatie 1, Taalintehdas.

 

Teksti & Kuva: Jaana Aartomaa

KorpelaRompe_artikel

KorpelaRompe1_artikel

Militarirompetta myytävänä. 

Batdagannons_ABL05052022_1-1

Strandberg_Lindström_artikel

Erika Strandberg, Kemiönsaaren kunnanjohtaja, toivotti Venekeskuksen lämpimästi tervetulleeksi takaisin Kemiön keskustaan ja toivotti paljon onnea ja menestystä jatkoon. Hän leikkasi punaisen nauhan Venekeskuksen hallituksen puheenjohtaja Ben Lindströmin kanssa.

Avajaisia juhlittiin kakkukahveilla ja asiakkaat ihastelivat uusia tiloja sekä hienoja veneitä. Erikoisuutena vielä huutokaupataan upea Riva, jonka lähtöhintana oli 1 euro. Huutokauppa on vielä kesken.

Venekeskuksesta löytyy kesän vesileikkeihin runsas valikoima kaikenlaisia houkutuksia.

Venekeskus on mukana VenePäivässä. Mestarintie 27, Kemiö.

AnteroQuarken_artikel

1. Tämähän on hieno kuin mikä! Varmasti tuo uutta pöhinää koko Kemiönsaareen! Uudisrakennus on aivan mittatilaustyönä tehty veneliike, avara ja valoisa, täällä on hyödynnetty uutta tekniikka valaisussa ja lämmityksessä, hehkuttaa Quarken Boats Oy:n toimitusjohtaja Antero Sundberg. - Quarkenilla olemme tosi tyytyväisiä. Meillä on kaksi jälleenmyyjää Suomessa, toinen on tässä ja toinen Jyväskylässä. Uusi myymälä on meille hieno homma, saaristo on tärkeä markkina-alue.

- Toivon, että kaikille tulee antoisa ja turvallinen veneilykesä, merkistä riippumatta, jatkaa Sundberg.

Jarmo Aho_artikel

2. Jarmo Aho on hankkimassa venettä, mutta valitettavasti tämä Yamarin 46 SC oli jo myyty. Esittelijänä oli toimitusjohtaja Anders Vahtola (vas.).

Roger_artikel

3. Roger Roman: Tulimme poikani kanssa vain katselemaan, veneenosto ei ole nyt ajankohtainen. Hienosti rakennettu, ja avara liike kyllä on.

Garmin_artikel

4. Pentti Koistinen: Juuri tällainen Garminin plotteri olisi tarpeellinen kalastusveneeseeni.

Freja&Juni_artikel

5. Freja Rudels, Venekeskuksen markkinoija.

-Tuntuu todella hyvältä olla taas täällä Kemiön keskustassa, tämä on meidän kotimme. Onneksi oli mahdollisuus olla välillä Björkbodassa, mutta täällä meidän pitää olla. Huolto ja talvisäilytys jäävät Björkbodaan, Kemiössä myydään vain veneitä ja tarvikkeita. Kuvassa on myös Frejan tytär Juni, joka avusti avajaisissa lasten aarrearkun hoitamisessa.

Pål_artikel

6. Pål Byman, Venekeskus, huolto

- Kyllä täällä nyt näyttää niin upealta. Tervetuloa venekaupoille, iso liike ja hyvät palvelut on täällä valmiina. Talon muoto on nyt fiksumpi kuin ennen, ei ole enää niin sokkeloinen, vaan ison neliön muotoinen tila, johon veneet saa näyttävästi esille.

- Moottoreiden toimituksissa on viivästymisiä. Monesti veneen runko on jo valmiina meillä, mutta moottori puuttuu. Jossain päin maailmaa saattaa jokin satama olla kiinni kuusi viikkoa syystä tai toisesta. Ja täällä me kaikki odotamme uusia moottoreita ja muita osia.

Venekeskuksella on valtuutettu Yamaha-huolto. (Kuva: Venekeskus)

Ämpäri_artikel

8. Ämpärikaupalla kaikkea tarpeellista veneilyyn.

7. Anders Vahtola, Venekeskuksen toimitusjohtaja

Me olemme Yamaha-liike. Olemme tehneet liikkeemme Yamahan uusimman Visual Identityn mukaan eli täällä on oikeat värit ja asiat. Liike kuvataan syksyllä, ja kuvat lähetetään Japaniin Yamahan pääkonttorille referenssikohteeksi.

Tavoitteenani on tehdä tästä liikkeestä pohjoismaiden referenssiliike, joka näyttää miten veneitä myydään lähellä asiakasta, saaristossa, mutta upeissa puitteissa eikä missään takapihalla. 

Venekeskus on panostanut uudisrakennuksessa teknologiaan, jolla voidaan valvoa ja ehkäistä tulipalojen ja muiden ongelmien syntyä. Uuden rakennuksen energiankulutus on vähäinen.

Vesileikkeihin_artikel

8. Vesileikkeihin on monia mahdollisuuksia.

Upea_artikel

9. Tämä ihanuus tavoitti netin kautta 10 000 Riva-fania.  Huutokauppa on tätä kirjoittaessa vielä kesken.

- Vene on vuonna 1975 myyty Monacoon. Sitten se oli Ranskassa vuosia, jonka jälkeen se on ostettu Suomeen. Suomessa ensimmäinen omistaja on vain ajellut veneellä. Seuraavat kaksi omistajaa kunnostivat sitä. Toinen teki sisustan ja kolmas tekniikan.

Nyt veneen kunto on hyvä ja teknisesti se on hyvin toimiva. Moottori on täysin kunnostettu ja siitä on dynamometrillä mitattu 309hv. Se on aika paljon ja moottorissa on tosi rouhea soundi, kertoo Anders Vahtola Venekeskuksesta.

Teksti ja kuvat Jaana Aartomaa

Batdagannons_ABL05052022_1-1

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram