kaj_nordgren_byggis_artikel

Kaj Nordgren.

Ulapat ja lahdet ovat tänä vuonna  olleet tavallista pidempään jäissä. Pääsiäisenä jäät kuitenkin lähtivät. Taalintehtaalaiselle Byggis-yritykselle se tietää, että lopultakin päästään saaristoon asentamaan laitureita ja terasseja sekä korjaamaan jään jäljiltä olevat vahingot. Kaj Nordgren kertoo asiakkaiden jo tilanneen laitureiden korjauksia siitäkin huolimatta, etteivät useimmat vapaa-ajan asukkaat vielä ole ehtineet tarkastamaan, mitä talvi on aiheuttanut mökeillä. Pääsiäisviikon jälkeen Byggis on päässyt aloittamaan työt saaristossa kunnolla.

Nordgren kertoo yrityksellä olevan kiire uusien laitureiden, niin kiinteiden kuin kelluvienkin, sekä terassien rakentamisessa. Viime vuosien aikana kovasti kohonneet puutavaran hinnat ovat laskeneet syksystä, mutta teräksen hinta on noussut. Kampateräksen saanti saattaa olla vaikeaa. Toistaiseksi Byggis on kuitenkin pystynyt hankkimaan tarvittavat tavarat.

(artikkeli jatkuu ilmoituksen alla)

kompass_254x140_abl_202217

BYGGIS toimii Taalintehtaan sataman yhteydessä. Asiakkaat voivat helposti itse hakea puutavarat autolla tai veneellä. Puutavaraa toimitetaan myös maitse tai meritse. Kuten keväisin aikaisemminkin, monet suunnittelevat taloilleen ja mökeilleen terassin ja muidenkin rakennelmien hankintaa. Puutavaralla on menekkiä.

Byggiksen pienessä kaupassa myydään erilaisia rakentamiseen tarvittavia tavaroita, kuten nauloja ja ruuveja. Nordgren kertoo, että valikoimia on laajennettu sähkötarvikkeilla ja Byggis on erikoistunut haponkestäviin pultteihin ja ruuveihin.

Byggis työllistää kahdeksan työntekijää vakinaisesti. Kesäksi palkataan lisäksi kaksi nuorta kesätyöntekijää. Taalintehtaan satamalla 14.5. järjestettävän Venepäivän aikana Byggis on auki.

Teksti & Kuva: Maria Manelius, Käännös: Ingrid Sandman

Hannu Pahta_MG_artikel

Veneen vuokraaminen on vaivaton tapa veneillä, sanoo Midnight Sun Sailingin toimitusjohtaja Hannu Pahta. (Kuva: MSS)

”Purjehtiminen autiolla merellä ainoastaan merilintujen ja hylkeiden seurassa on unohtumaton kokemus.”

Midnight Sun Sailingin toimitusjohtaja Hannu Pahta vietti lapsuutensa kesät Kasnäsin edustalla, isoisänsä Hans Hirvosen omistamalla saarella. Joka vuosi kesäkuun alussa hän muutti vanhempineen saarelle, ja he palasivat kotiinsa vasta elokuussa, kun opettajaäidin piti palata töihin. Isän loma oli kuukauden verran lyhyempi.

- Joka vuosi vietin saarella kaksi kuukautta, ne olivat ihania, pitkiä kesiä. Silloin opin uimaan, kalastamaan ja veneilemään. Pelastusliivejä me emme tuolloin käyttäneet, 70-luvulla ne olivat styroksikoppuroita, todella epämukavia päällä, muistelee Pahta ja jatkaa. – Oli jännä tunne lähteä keväällä saareen ja palata syyskesälle takaisin, kun luonto oli kotona niin muuttunut sillä aikaa. Kaikki näytti erilaiselta.

Pahtan juuret Kemiönsaareen ja varsinkin Taalintehtaalle ovat syvällä. Äidin puolen sukulaiset tulivat Wärtsilästä ja isän, Pentti Pahtan, sukulaiset Petsamosta. Metallialan osaajia kaikki tyynni. Äidinäiti oli kotoisin Uppsalasta.

- Itse synnyin Turussa, mutta kuuden vuoden välein muutimme upseeri-isäni työpaikan takia. Armeijassa ei paljon kysellä missä haluaa asua.

Veneilyyn Pahta innostui jo lapsena. Hän sai melko vapaasti käyttää isänsä rakentamaa mökkivenettä, jossa oli 6 heppainen Johnson. Myöhemmin Hannu sai käyttää enonsa, Kari Hirvosen, rakentamaa optimistijollaa ja rakkaus purjehdukseen syttyi.

- Sain käyttää ja leikkiä veneillä saarella, olipahan tekemistä. Sukuni miehet olivat taitavia paitsi veneilemään myös rakentamaan veneitä. Minullakin on veneenrakennuskoulutus, mainitsee Pahta.

MIDNIGHT SUN SAILINGIN varauskirja on erittäin hyvässä kunnossa ensi kesäksi. Ainoa mikä voi sotkea tilanteen on Ukrainan sota. Vain yksi peruutus on tullut sen takia. Nyt on paljon patoutunutta matkustamisen halua.

Suurimmillaan Midnight Sunilla oli yli 40 venettä vuokrattavana, mutta silloin veneitä oli kesäisin myös muun muassa Tukholmassa ja Maarianhaminassa. Toimintaa oli parhaimmillaan Helsingissä, Turussa, Paraisilla, Tukholmassa, Maarianhaminassa ja Taalintehtaalla. Ruotsissa veneiden huoltotoiminta on paljon kalliimpaa kuin Suomessa.

- Nyt meillä on toimintaa vain Taalintehtaalla, ja toimiva huoltoverkosto Helsingistä Ahvenanmaalle asti. Lupaamme asiakkaille täysin toimivat laitteet ja jos tulee ongelmia, niin me ratkomme ne tiettyjen aikarajojen puitteissa. Ja mikäli ei onnistuta siinä, niin me lupaamme hyvittää jotain, yleensä se on lahjakortti seuraavaan reissuun tai alennus jos asiakas niin haluaa, lupaa Pahta.

Vuonna 2020 yritys menetti kaikki ulkomaalaiset asiakkaansa koronan takia eli noin 70 % liikevaihdosta. Silloin tehtiin strategian muutos eli firma keskittyy nyt vain suuriin veneisiin.

- Niitä ei tässä mittakaavassa ole muualla Suomessa tarjolla ilman miehistöä. Meidän suurimmat veneemme ovat 16 metrisiä ja ne vaativat jo käyttäjiltään paljon taitoa käsitellä venettä.

(artikkeli jatkuu ilmoituksen alla)

kompass_254x140_abl_202217

ULKOMAALAISET asiakkaat ovat hyviä asiakkaita. He ovat yleensä purjehtineet jo Kroatiassa, Turkissa, Kreikassa Välimerellä ja kenties Karibiallakin. Heille on hyvä vuokrata isokin purjevene, koska heillä on poikkeuksetta myöskin pätevyys eli koulutus ja paperit veneiden kuljettamiseen. Monissa muissa paikoissa vaaditaan viralliset paperit, jotta saa vuokrata veneen, mutta Suomessa ei. Voi luottavaisin mielin antaa veneen vuokralle, kun tietää että he ovat käyneet koulut ja osaavat käsitellä veneitä, toteaa Pahta.

Suomalaiset asiakkaamme ovat tottuneet täkäläisiin olosuhteisiin. Virhearvioitakin sattuu, noin joka kolmas vuosi joku satunnainen asiakas ajaa veneen kiville.

- Silloin asiakas maksaa veneen vakuutuksen omavastuuosuuden. Tyypillisesti korjattavaksi menee köli tai muut pohjavauriot.

Ennen veneen luovutusta firmalla on tietty proseduuri, jossa korostetaan turvallisuusasioita, navigoinnin ja Suomessa purjehtimisen luonnetta. Suomen saaristomeri poikkeaa täysin Välimerestä, jossa purjehditaan paikasta A paikkaan B. Siinä välissä ei ole mitään. Ja Suomessa taas purjehditaan merkiltä merkille. He opettavat asiakkaille, miten täällä kiinnitetään vene luonnonsatamaan, milloin lippu otetaan pois veneen perästä sekä vähän etikettiasioita, kuten miten satamasta lähdetään.

- Meillä on lauantaisin veneiden vaihtopäivä, koska koko kansainvälinen järjestelmä toimii samoin. Asiakkaat saapuvat maahan perjantaina ja lauantaiaamulla he saavat veneen. Kokoluokasta riippuen, vuokrajakson jälkeinen siivous kestää pari-kolme tuntia. Samalla käydään koko astiasto läpi, ettei ole jäänyt likaisia tai rikkinäisiä astioita, ja että niitä on riittävästi. Joissain veneissä pitää siivota viisikin vessaa. Lopuksi pestään veneen kansi. Kaikki putsataan erityisellä huolella. Lopuksi tarkistetaan, että veneessä on kaasua, polttoainetta ja vettä.

Ulkoa_artikel

”Lupaamme asiakkaille täysin toimivat laitteet. Asiakkaan täytyy itse vain purjehtia ja nauttia.” (Kuva Michael Nurmi)

VICTRON ENERGY – RATKAISU PAIKKOIHIN, JOISSA EI OLE SÄHKÖÄ

- Myymme valmiiksi suunniteltuja, oikein mitoitettuja Victron Energy -sähköjärjestelmäpaketteja. Juuri siihen tarpeeseen, mitä kullakin on. Melkein rajaton skaalautuvuus, pienimmillään sitä voi käyttää perinteiseen valaistukseen ja telkkarin katseluun. Suurimmillaan ympäri vuoden pesukoneineen ja muine laitteineen.

Victron Energy:n laitteilla pystyy käyttämään mökillä imuria ja kahvinkeitintä tai pesukonetta yhtä aikaa, mitä nyt sitten haluaakin tehdä. Suomen Puolustusvoimatkin käyttävät Victronin järjestelmiä.

Tarvitaan aurinkopaneelit ja akku, talvisin myös tuulivoimaa. Silloin lataus riittää ympäri vuoden. Järjestelmään voi vielä halutessaan kytkeä erillisen generaattorin. Oiva ratkaisu paikkoihin, joissa ei ole sähköä, mutta myös varajärjestelmä, jos sähkö katkeaa ja pakastin on täynnä ruokaa.

Olemme mukana Venepäivässä 14.5.22

Osoite: Rantatie 1, 25900 Taalintehdas, puh: 02 428100.

 

Teksti: Jaana Aartomaa

sisus_artikel

Venepäivänä 14.5. pääsee tutustumaan joihinkin MSS:n veneisiin. Kuvassa s/y Ann. (Kuva: MSS)

Blägä_artikel

Mika Korpela & Antti Ketonen

Uuden vene-ja vapaa-ajan tarvikemyymälän avajaiset lauantaina 16.4. Rantatiellä Taalintehtaalla kiinnosti ihmisiä. Heti kello 10 jälkeen väkeä oli kertynyt jo paljon paikalle, osa jonotti herkkumakkaraa grillillä, toiset odottivat Antti Ketosen esiintymistä ja kolmannet veivät sammuttimensa huoltoon. Mutta suurin osa kävi myös tutustumassa myymälän antiin ja moniin tarjouksiin.

- Kauppa kävi melko hyvin, kertoo Mika Korpela. – Makkaransyöjiä oli noin 350, sammutinhuollossa oli jatkuva jono ja Antti Ketonen sai raikuvat aplodit esityksistään. Myös nimmareita ja selfieitä Ketoselta pyydettiin.

Ilma ainakin oli suosiollinen ja Blägäshopin yhteistyökumppani BFF Marinin veneet sekä HydroForestin koneet ja laitteet kiinnostivat avajaisvieraita.

- Saimme hyvää palautetta asiakkailta ja toivomuksia uusista tuotteista.

Blägäshop on mukana myös Venepäivässä 14.5.

- Luvassa on yllätysten päivä, lupaa Korpela. - Parkkipaikalla voi ihastella paikallisen MC Islanders -moottoripyöräkerholaisten moottoripyöriä. Pihalle tulee myös kirppispöytiä, joista voi löytää aarteita, kuten mitaleja, arvomerkkejä tai vaikkapa puukkoja. Anna Schukov viihdyttää haitarinsoitolla ja kaikkea muuta jännittävää on tiedossa.

Teksti: Jaana Aartomaa

kompass_254x140_abl_202216

Handsome chef dressed in white uniform decorating pasta salad and seafood fish in modern kitchen

”Fade sekä mude sanoo: tarttee sunkin tehdä fyrkkaa. Sun täytyy bensat itse maksaa, jos sä meinaat auton ottaa.” (Jussi Raittinen)

AXEL ERIKSSON, K-MARKET KOMPIS JA K-MARKET KIVA

- Olen palkannut jo 12 kesätyöntekijää yrityksiini, ja saatan vielä ottaa yhden lisää, kertoo K-kauppias Axel Eriksson. - Tämä taitaa olla ensimmäinen vuosi, kun kenelläkään ei ollut kesätyöseteliä. Yleensä olen palkannut vielä yhden lisää, jos kesätyöseteli löytyy!

Kannattaa siis panostaa omaan kesätyönsaantiin hakemalla kesätyöseteliä ajoissa.

Palkkauksen perusteet Erikssonille ovat aika pitkälti työnhakijan asenne, sekä entisten työnantajien kommentit.

- Toki pyritään myös palkkaamaan mahdollisimman paljon samoja henkilöitä, jotka ovat jo olleet meillä, ja tehneet hyvää työtä. Otan kuitenkin aina muutaman uuden, jotta saadaan lisää porukkaa koulutettua, lisää Eriksson.

K-Market Kompis ja K-Market Kiva ovat kesäisin hyvin riippuvaisia kesätyöntekijöistä, hyvien työntekijöiden löytäminen on siis ratkaisevaa kesäkaudelle.

- Valitettavasti vieläkin saamme joka vuosi vanhempien tekemiä hakemuksia, joilla haetaan töitä jälkikasvulle, harmittelee Eriksson. Nämä hakemukset jäävät aika pitkälti huomioimatta, kun teen päätöksiä. Toivoisin, että vanhemmat kannustaisivat mieluummin lastaan saapumaan itse paikalle. Eihän isä tai äiti sitä työtä ole hakemassa!

 

RIITTA WUORIO-BÄCK, CAKE MY WAY

- Meille tuli kaiken kaikkiaan 11 kesätyöhakemusta, kertoo Riitta Wuorio-Bäck ja jatkaa. - Valitsin kaksi tyttöä, koska he ovat iloisia, reippaan oloisia ja puhuvat ruotsia sekä suomea. Valitettavasti heillä ei ollut kesätyöseteleitä, ne olisivat olleet tervetulleita. Saan keskittyä leipomiseen ja herkkujen valmistamiseen, tytöt hoitavat tarjoilua, kassaa ja tiskin.

Wuorio-Bäck odottaa innolla kesäkauden alkua, koska asiakkaat pääsevät nauttimaan Cake my wayn herkkuja myös upouudelle aurinkoterassille.

(artikkeli jatkuu ilmoituksen alla)

kompass_254x140_abl_202216

CARINA HOLMBERG, CAFE FOUR C

- Kesätyöntekijöiden palkkausprosessi on meillä vielä vähän kesken, toteaa Carina Holmberg Cafe Four C:sta.

Tiimiin haluttaisiin kesäsesongin ajaksi sekä vähän kokeneempia kassahenkilöitä, että nuorempia tiskareita ja plokkareita, yhteensä ehkä kymmenkunta. Aikuisista vastuuhenkilöistä on pulaa, kesäksi aukeaa monta muutakin paikkaa ja kaikki yritykset kilpailevat hyvistä työntekijöistä.

- Vieläkin mahtuisi remmiin vastuuhenkilöitä, kassahenkilöitä tai myyjiä. Paikkoja voi edelleen hakea, muistuttaa Holmberg.

Kesätyörumba aikaistuu vuosi vuodelta. Nuorten kesätyönhaku alkaa toden teolla heti vuodevaihteen jälkeen, vaikka yrittäjä ei vielä tiedä oikein mitään tulevasta kesästä.

- Meillä tarvitaan ja arvostetaan auttavia käsiä. Uuden työntekijän perehdyttäminen ja opastus vaatii aikaa, resursseja ja jaksamista. Pienessä perheyrityksessämme on äärimmäisen tärkeää, että työntekijän sekä yrityksemme arvot ovat mahdollisimman yhteensopivia. Maineemme on pitkän ajan investointi, jota tulee vaalia ja hoitaa. Siksi on tärkeää, että myös työntekijät ovat kiinnostuneita siitä ja kunnioittavat sitä.

Cafe Four C palkkaa tiimiin sekä uusia tuttavuuksia, että vanhoja konkareita. Vuodesta toiseen palaavat nuoret ovat heille kultaakin kalliimpia.

- Olen äärimmäisen ylpeä meidän nuorisostamme, sanoo Holmberg ja jatkaa ilahtuneena. - Yhdellä palkatuista on kesätyöseteli.

TSEKKAA netistä ainakin LinkedIn, kuntarekry.fi, Duunitori.fi, oikotie.fi/tyopaikat, Rekrytointi.com, Saranen.fi. Lue huolella sanomalehtien taloussivut, myös rivien välistä sekä työpaikkailmoitukset, ilmoita itse työhalukkuudestasi, vaikka Ilmoituslehdessä, Facebookissa, Instagramissa tai Twitterissä. Voit tehdä vaikka TikTokiin nokkelan työnhakuvideon. Tutustu myös Sarasen rekrytoiviin koulutusohjelmiin. Sarasen rekrykoulutuksiin valituista oppilaista keskimäärin 80 % työllistyy koulutusohjelman päätteeksi.

Keskustele opettajien, naapurien ja muiden tuttujen kanssa, piilotyöpaikka voi löytyä sitä kautta. Aktiivisuus on avainsana.

Teksti: Jaana Aartomaa, kuva PixHill

Söderlångvik Gård_artikel

Kesäkaudenavajaiset upeasti entisöidyssä Söderlångvikin museossa.

Kartanotila toivottaa kesän tervetulleeksi lauantaina 28 toukokuuta 2022 klo 11-17. Vastaavaa avajaistapahtumaa suunniteltiin jo museon uudelleen avauksen yhteyteen vuonna 2021, mutta silloin Koronapandemia heitti kapuloita rattaisiin ja ohjelmaa jouduttiin huomattavasti karsimaan. Nyt kesäkauden avajaisia vietetään runsaalla ohjelmakattauksella. Etsinnässä on myös uusia yhteistyökumppaneita uutta konseptia toteuttamaan.

PUUTARHANÄYTTELY, taimia ja esittelyjä sekä taimimyyjäiset. Söderlångvikin kartano etsii yhteistyökumppaneita luomaan kanssaan upeat markkinat, teemalla puutarha ja viljely, kesä ja mökkielämä. Kyseisien alojen yrittäjiä kehoitetaan ottamaan yhteyttä, eli jos sinulla on taimi- tai puutarhatuotemyyntiä, työnäytöksiä tai muuta aiheeseen sopivaa, kannattaa olla aktiivinen.

- Haluamme myös välittää terveiset harrastelija-puutarhureille, jotka joskus ovat kokeneen taimivaihtojen ja -kirpparien ilon, että tarjolla on myös taimimyyjäiset! Kaiva puutarhastasi ”ylimääräiset” perennat tai anna kevään siemenviljelyn vapaasti lähteä käsistä, ja tule myymään Söderlångvikiin yhdessä muitten samanhenkisten kanssa. Kirppariin osallistuminen ei maksa mitään, ja pääsääntöisesti toivomme että sinulla on oma myyntipöytä mukana, kertoo koordinaattori Hanna Vuorio-Wilson joka kerää ilmoittautumisia kumpaankin tapahtumaan.

Puutarhamarkkinoiden myyntipaikka maksaa 30 tai 50 euroa. Lisätietoja löytyy kartanon verkkosivuilta Söderlångvik.

(artikkeli jatkuu ilmoituksen alla)

kompass_254x140_abl_202215

MONIPUOLISESTI ohjelmaa koko perheelle. Avajaiset ovat varsinainen avoimien ovien päivä kartanolla. Museoon on ilmainen pääsy, ja opastuksia on tarjolla suomeksi klo 12.00 ja 14.15 sekä ruotsiksi klo 11.15 ja 13.30. Yksi tämän vuoden uutuuksista on Raija Malkan teos ”Menschen” joka tulee sijaitsemaan kartanon puistossa. Museossa esillä on näyttely Uusin silmin, joka koostuu valikoidusta osasta Föreningen Konstsamfundetin taidekokoelmaa.

Vierailijat saavat tutustua Björknäsin puutarhan johdolla kasvihuoneisiin, ja tilan konehalli avataan sinulle, niin pienelle kuin isolle, joka on utelias näkemään mitä koneita käytetään ammattimaisessa omenanviljelyssä. Kenties pääsee jopa koe-istumaan?

- Emme voi taata että omenapuut ovat täydessä kukassa, mutta todennäköisyys on kuitenkin suuri, ja vierailijoille tarjotaan mahdollisuus tutustua omenapuutarhaan läheltä, kertoo tilanhoitaja Mikael Jensen.

Historiallisista vaunuista kiinnostuneelle on tarjolla mielenkiintoinen esittely vaunumuseossa, puhujana Kiesimestareiden Jenni Mäntynen. Uudesta laiturista löytyy Jahti Eugenia ja Amoksen upeassa autotallissa voi osallistua taidetyöpajaan, jonka yhteydessä esitellään myös Alma-tuvassa uusi ”Taidetupa”.

CAFÉ Söderlångvikissa Jan-Erik Anderssonin näyttelyn avajaiset. Monipuolisen turkulaistaiteilijan Jan-Erik Anderssonin (f.1954) näyttely Liekki koostuu valokuvista ja digitaalisista kollaaseista sekä piirustuksista, joihin yhdistyy eri kielistä kaunokirjoitusta. Kokonaisuuteen kuuluu myös kahvilapöytä The Table and the Tubes ja tuoleja sarjasta Filosofin pöytä. Söderlångvikin puistoon on sijoitettu Anderssonin siirrettävä kasvihuone Pehr Kalm Explosion. Avajaispäivän aikana taitelija on paikalla, ja häntä haastattelee Amos Rexin intendentti Kaj Martin.

TUNNELMAA museossa luo Musiikkiopisto Arkipelag. Museon kauniissa salongissa on päivän aikana tarjolla kaksi musiikkiesitystä. Saara Kaumi soittaa huilua ja pianisti Lina Källberg flyygeliä. Konserttien kesto on noin 30 minuuttia ja niihin ei ole pääsymaksua, kuten on laita myös kaikkien muiden päivän ohjelmien.

- Tervetuloa pysähtymään hetkeksi nauttimaan kauniista musiikista upeassa ympäristössä! toivottaa Lina Källberg.

Café Söderlångvikin herkkuja

RAVINTOLA tulee olemaan avoinna tuttuun tapaan klo 11-17, ja päivän lounas on herkullinen buffet joka on tarjolla 11 ja 15 välisenä aikana. Myös ulkosalla myydään pientä suolaista toivon mukaan aurinkoisessa kevätsäässä.

- Kevät on saapunut ja kesä kolkuttaa jo ovelle. Puistossa vihertää ja Söderlångvik valmistautuu upeaan sesonkiin täynnä elämää, kertoo asiakasvastaava Cathina Wretdal-Lindström ja toivottaa kaikki vierailijat lämpimästi tervetulleiksi. (ABL)

kimbalot_artikel2

Iltashoppailut, KIMBALOT 8.4.

Kimbalot on Kemiön keskustan kauppojen ostosrieha tapahtuma. Kimbaloissa on mukana 24 yritystä aina kampaajista, venemyyjiin ja päivittäistavarakauppoihin. Liikkeillä on pidempi aukiolo perjantaina 8.4, voi iltashoppailla ainakin klo 20.00 asti.

Koettavaa on koko päivän. Luvassa on ohjelmaa lapsille ja tarjouksia vähän jokaiselle. Ilmoitukset tarjouksineen ja ohjelmineen löytyvät tämän päivän lehdestä.

Tapahtuman tarkoituksena on myös nostaa esille Kemiön ja Kemiönsaaren suuri paikallinen tarjonta eri palveluista, kuten myös elävöittää hiukan hiljaisempaa aikaa ja pidetään rahat Kemiönsaarella periaatteella.

(artikkeli jatkuu ilmoituksen alla)

kompass_254x140_abl_202214

- Syksyllä järjestimme ensimmäiset Kimbalot marraskuussa ja ne olivat suosittuja, kauppiaat ja asiakkaat kiittelivät että syystalven harmauteen saatiin vähän iloista aktiviteettia. Nyt tarkoitus on tuoda kevät vauhdilla Kemiönsaarelle hiukan ennakkoon, tapahtuman ideoija päätoimittaja Michael Nurmi kertoo.

Suunnitteilla ja toteutuksen alla on myös mm. keväinen venepäivä toukokuuksi, Autonäyttely-päivä kesäksi ja syksyllä taas Kimbalot marraskuussa.  (ABL)

Elisa, Nina_artikel

Odotettavissa paljon tarjouksia ja hyvää tuulta

ELISA: Viime vuonna olin töissä Danielsin Grillissä, sekä salin että keittiön puolella. Oli normaalia vilkkaampi päivä, asiakkaita riitti hyvin ja he tykkäsivät. Täksi vuodeksi toivon paljon hyviä tarjouksia, joilla saataisiin väkeä liikkeelle käyttämään saaren palveluja. Mitä enemmän tarjouksia, sitä enemmän saadaan ihmisiä liikkeelle.

NINA: Olen Alkossa töissä, joten meillä ei ole mitään tarjouksia. Viime vuonna olin töissä enkä päässyt osallistumaan Kimbaloihin.

Kimbaloihin ensimmäistä kertaa

GUN: En ole ollut aikaisemmin Kimbaloissa, koska asun Dragfjärdissä ja käyn vain kerran viikossa kylällä kaupoilla. Pitemmät aukioloajat eivät minua kiinnosta, mutta kunnon tarjoukset sen sijaan saisivat minutkin liikkeelle.

Gun_artikel

Linda_artikel

Pidemmät aukioloajat

LINDA JA LAPSET: Käytiin viime vuonnakin Kimbaloissa. Odotamme samaa kuin syksylläkin, pitemmät aukioloajat ja paljon tarjouksia. Sopiva alennus olisi 40 % vaikka pesukoneesta.

Toiveena krossipyörät alennukseen

KOULULAISET AXEL JA JONAS: Krossipyörät alennukseen ja kaikki muutkin alennukseen.

Teksti: Jaana Aartomaa

Jonas, Axel_artikel

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram