rekrymessut_framsida

Rekrymessut tarjoavat yrityksille mahdollisuuden markkinoida toimintaansa ja löytää sopivia työntekijöitä. Pandemian johdosta messut järjestetään tänäkin vuonna digitaalisesti. 

- Messujen suunnittelu aloitettiin viime vuoden puolella ja totesimme, että ne on todennäköisesti pakko pitää tänäkin vuonna etänä. Toivoimme, että voisimme pitää normaalit messut, mutta tilanteen huomioon ottaen on hyvä, että päädyimme digitaaliseen. Käytämme viime vuoden mallia, mutta olemme parannelleet sitä saamamme palautteen pohjalta, kertoo yritysneuvoja Mats Nurmio. 

(artikkeli jatkuu ilmoituksen alla)

kompass_254x140_abl_202204

Projektisuunnittelija Minna Rehn on ottanut kontaktia potentiaalisiin osallistujiin, ja Mathias Lönnström on käynyt kuvaamassa kohdeyritykset. Osallistujia on vähän alle kolmekymmentä. Videot on kuvattu paikan päällä. Esittelyt julkaistaan kunnan kotisivuilla maanantaina 31.1.2022.

Esittelyissä käy ilmi työpaikkojen määrä ja yhteyshenkilö. Työnhakijat voivat olla yhteydessä suoraan yrityksiin. Yritykset saavat videomateriaalin omaan käyttöönsä ja voivat käyttää sitä markkinointitarkoituksessa. 

Kemiönsaaren kunta työllistää nuoria sekä suoraan että kesätyösetelien avulla. 

Teksti: ABL

solveig_ABL_artikel

Kirjastossa on itsepalveluautomaatti, jolla voit palauttaa ja lainata sekä uusia lainasi. Solveig Fribergin mielestä automaattia on helppo käyttää.

Taalintehtaan kirjasto toimii perinteisten aukioloaikojen lisäksi nyt myös omatoimikirjastona. Se tarkoittaa, että kirjastossa voi käydä asiakaspalveluaikojen ulkopuolella joka päivä klo 8-20. Taalintehtaan kirjaston henkilökunta jatkaa asiakaspalvelua tuttuun tapaan arkipäivisin, mutta palveluajat muuttuvat hieman.   

Ovi aukeaa kirjastokortilla ja tunnusluvulla 

Omatoimikirjastoon pääsee sisään kirjastokortilla ja tunnusluvulla. Tunnusluku on sama, jolla kirjaudutaan itsepalveluautomaatiin ja verkkokirjastoon. Mikäli asiakkaalla ei vielä ole tunnuslukua, sen saa kirjastosta esittämällä kirjastokortin ja henkilötodistuksen.  

Kirjaston ulko-oven vieressä on lukijalaite, joka ohjeistaa kirjautumisessa. Ensimmäisten joukossa omatoimikirjastoa on kokeillut Solveig Friberg. 

- Se oli jännittävää, sillä aluksi tuntui siltä, että tekee jotain laitonta, kun on kirjastossa aukioloajan ulkopuolella. Mutta järjestelmä on yksinkertainen, joten omatoimikirjastoa on helppo käyttää. Näin palvelu parantuu varsinkin haja-asutusseudulla ja saaristossa asuville. Mukavaa, kun ei tarvitse miettiä aukioloaikoja. Tuntuu myös hienolta, että asiakkaisiin luotetaan, se tekee kirjastosta entistä enemmän juuri meidän kirjaston!

(artikkeli jatkuu ilmoituksen alla)

kompass_254x140_abl_202203

Friberg on lukutoukka ja hänelle kirjaston peruspalvelu, kirjojen lainaaminen, on todella tärkeää. 

- Kirjoista saan kokemuksia, näkemyksiä ja taitoja, ne vievät matkoille ja antavat mahdollisuuden arjesta irrottautumiseen. Varsinkin korona-aikana kirjaston palvelut ovat olleet erityisen merkityksellisiä. Kirjastojen omatoimipalvelun lisääminen ei saa kuitenkaan tarkoittaa henkilöstövähennystä tai kirjastojen sulkemista. Omatoimi on saavutettavuutta parantava lisäarvo. Kirjasto merkitsee ja tarjoaa paljon muutakin kuin vain perinteistä kirjojen lainaamista. 

Ainoana omatoimen riskinä Friberg näkee ilkivallan mahdollisuuden. Tätä riskiä vähennetään tallentavalla kameravalvonnalla. Kirjastotoimen johtaja Eija Sjöblomin mukaan jokainen käyttäjä on omalta osaltaan velvollinen edistämään yhteistä siisteyttä, viihtyvyyttä ja turvallisuutta kirjastossa. Kirjaston käyttösääntöjen ja järjestyslain rikkominen voivat johtaa omatoimikirjaston käytön estoon. Rikkomuksista tehdään rikosilmoitus poliisille. 

Friberg suosittelee kokeilemaan omatoimikirjastoa ja rohkaisee varsinkin heitä, jotka käyvät harvemmin kirjastossa. 

- Omatoimiaikana on rauhallista ja saattaa olla paremmin aikaa tutustua valikoimaan ja sellaisiinkin aineistoihin, mitä ei tavallisesti tule katsottua - kuten vaikka elokuvat ja musiikki. Nyt varmaan piipahdan itsekin useammin lukemassa lehdet kävelylenkin ohessa. 

Katso Alexander Ginlundin tekemät omatoimikirjaston ohjevideot kirjaston somesta tai Blankan nettisivuilta blanka.fi. 

Teksti: ABL

1 Kevin_artikel

Toivottavasti tänä vuonna saadaan pelata ehjä sarja, toivoo Torbjörn Kevin.

Jalkapalloentusiasti Torbjörn Kevin on nyt toista vuotta FC Bodan hallituksen puheenjohtajana. Kevin on seurannut 20 vuotta Bodan pelejä ja hänellä on ollut vuosia kausikortti peleihin. 

- Kyllä Bodan pelien katsominen on ihan yhtä mielenkiintoista kuin UEFA Champions Leaguen pelit. Taso saattaa olla vain eri, toteaa Kevin.

Tämän vuoden syksyllä alkaa Bodan 30-vuotisjuhlat, jotka jatkuvat vielä ensi vuonnakin. Miesten senioriedustus FC Boda koottiin kolmesta joukkueesta (KSF, Jäntevä ja VUF) marraskuussa 1992, mutta vasta seuraavana kesänä alettiin pelata kansallisissa sarjoissa. 

- Järjestämme tänä syksynä 30-vuotisjuhlat kauden jälkeen ja seuraavana vuonna juhlimme pelin merkeissä vuosipäivää. Suunnitelmissa on pitää perustamis- ja pelivuosipäiviä esillä koko kauden ajan. Eli myös tällä kaudella pelataan juhlaottelu kotikentällä.  Hallitus päätti, että FC Bodaa voi tukea 20 euron tukijäsenyyden kautta, lisää informaatiota keväämmällä seuran kotisivuilla.

(artikkeli jatkuu ilmoituksen alla)

kompass_254x140_abl_202202

Kevin toivoo ehjää sarjaa tälle kaudelle. Viime vuonna katsomo oli aivan liian tyhjä. Seura tarvitsee katsojia sekä taloudellisen että henkisen tuen vuoksi. Onhan paljon palkitsevampaa pelata kannustavan yleisön edessä ja sitä paitsi tuomareille pitää kuitenkin maksaa, vaikkei olisi yhtäkään katsojaa. Kukaan muu ei saa palkkaa, vaan kaikki tehdään vapaaehtoisesti. Sponsoreita Kevin muistaa suurella kiitollisuudella. Mainittakoon, että puoliaikana myytävä makkara saadaan lahjoituksena.

- Pisin vieraspelimatka taitaa olla Turkuun. Matkan varrella muita pelipaikkoja on Sauvossa ja Kaarinassa. Kaikki matkat tehdään pelaajien omilla autoilla.

Kevinin aikana seurassa on ollut vain kemiönsaarelaisia pelaajia, pelaajalisenssejä oli viime kaudella 23. Joukkueessa on pelaajien kesken erittäin hyvä fiilis. Kaikki tuntee toisensa.

- Onnistuimme omien poikiemme kanssa saamaan sarjan läpi, iloitsee Kevin ja jatkaa. – Jokainen ottelu halutaan voittaa, resurssien mukaan. Viime kaudella apuun tuli sekä KSF:n junnuja, että Jäntevässä pelaavia oldboyseja.

 

Teksti ja kuva Jaana Aartomaa

 

Sana-assosiaatiot:

Toimittaja: Torbjörn Kevin

Pele : Suurin kautta aikojen

Jalkapallo: Ihana laji

Raha: Tarpeellista

Tulevaisuus: Valoisa

Menestys: Suhteellista

Tähtipelaaja: Tim Sparv

 

Uusi hallitus 2022:

Torbjörn Kevin, pj

Johan Fredriksson, vpk ja rahastonhoitaja

Peter Eriksson, sihteeri

Leif Byman

Markus Dahlbom

Satu Zwerver (uusi)

Kauko Pietikäinen varajäsen

Esko Antikainen varajäsen

Patrik Boman (uusi) varajäsen

 

Puheenjohtajat kautta historian:

1993–1994 Jan-Erik Eggert

1995 Johan Fredriksson

1996 Johan Fredriksson/ Leif Byman

1997–2004 Leif Byman

2005–2007 Fredrik Laurén

2008–2012 Sven Ivars

2013–2014 Stefan Långström

2015–2017 Michael Nurmi

2018–2019 Kaj Guseff

2020 Peter Hoffström

2021– Torbjörn Kevin

1_Kim Holmbergin näyttely on Villa Landessa _artikel

Kim Holmbergin näyttely on Villa Landessa. 

Metsä on meille suomalaisille hyvin erityinen paikka. Se on paikka jonne mennään “lataamaan akkuja”, huutamaan pahaa oloa pois, hakemaan ravintoa, tai vain halaamaan puita. Metsä on varmasti yksi syy miksi Suomi kerta toisensa jälkeen valitaan maailman onnellisimmaksi maaksi. Metsä myös inspiroi monia maalauksiani, siksi tämän näyttelyn teemana onkin metsä. Tervetuloa näyttelyyn!

Näin kirjoittaa Kim Holmberg taidesivustollaan Art by Kim. Hän on juuri ripustanut kymmenen tauluistaan Villa Landen yläkertaan. Kaikki taulut kuvaavat metsää eri vuodenaikoina, eri valon vaihteluilla. Tauluja on syntynyt yhteensä jo kolmisen sataa, kaikki omassa ateljeessa kodin autotallissa. 

Nuori mies lähti saarelta aikoinaan Dragsvikiin inttiin ja opiskeli tämän jälkeen Åbo Akademissa informaatiotiedettä. Vaimonsa Kim tapasi Turussa ja pariskunta rakensi kymmenisen vuotta sitten talon Kemiönsaarelle. Perheeseen kuuluu vaimon lisäksi kaksi lasta ja koira. Kim työskentelee tutkijana Turun yliopistossa.

Innostus taiteeseen syttyi jo nuorena, mutta elämä vei mennessään ja maalaaminen jäi taka-alalle. Kolmisen vuotta sitten Kim sai äidiltään syntymäpäivälahjaksi aloituspakkauksen öljyvärimaalausta varten ja harrastus vei mukanaan.

(artikkeli jatkuu ilmoituksen alla)

kompass_254x140_abl_202201

- Maalaaminen antaa hyvää vastapainoa tutkimustyölle. Työ on pitkälti koneen ääressä istumista. Maalaaminen on oikein hyvää mindfulnessia, siinä ei paljon muuta voi ajatella. En ollut maalannut öljyväreillä aikaisemmin. Hieman mietitytti laittaa töitä esille, mutta Mona Söderblom puhui minut ympäri. 

Holmberg harrastaa myös valokuvausta, mutta öljyvärityöt ovat oman mielen tuotoksia, eivät jäljennöksiä todellisista paikoista. 

- Taiteessa on hienoa se, että se merkitsee eri ihmisille eri asioita. Etenkin abstrakteissa teoksissa jokainen voi nähdä oman juttunsa tai tunnistaa jotain. Se voi olla myös ihan muuta mitä taiteilija itse on tarkoittanut tai ajatellut. Taiteilijan ei mielestäni pidä määrittää liikaa sitä mitä teos esittää. Työssäni joudun tulkitsemaan tutkimustuloksia, mutta siinä ei voi olla yhtä luova kuin taidetta tehdessä. Yhden taulun tekeminen voi kestää viikkoja. Maalaaminen etenee vaiheittain, välillä taulun täytyy kuivua parikin viikkoa eri vaiheiden välillä. 

Metsään meni – näyttelyyn voi tutustua kirjaston aukioloaikoina 3-31.1.2022. Kimin töihin voi tutustua sivustolla artbykim https://artbykim.fi

 

Teksti & kuva: Jonna Lappalainen

2_Taulut ovat myynnissä_artikel

Taulut ovat myynnissä.

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram