Mariann_Timo_artikel

Puck (Mariann Huldén) & Oberon (Timo Pettersson).

Teater Fjerdenin näytelmä Kesäyön unelmalla (William Sheakespearin) on ensi-ilta huomenna. Lavalla nähdään kokonaisuudessaan 22 kemiönsaarelaista vaki- ja kesäasukasta, jotka kevättalvesta alkaen ovat harjoitelleet ohjaaja Veronika Mattsson-Korpakin valvovan silmän alla. Mattsson-Korpak on myös sovittanut näytelmän.

Mariann Huldén, joka oli viime vuonna ensimmäistä kertaa mukana teatterilavoilla Prinsessa Ruususessa, on myös mukana Kalkholmenin lavalla tänä kesänä. Hänen mukaan näytelmä on ollut positiivinen yllätys. Kovaa työ on nyt takanapäin ja Huldénin mukaan on aina ollut hauskaa saapua harjoituksiin.

- Vaikka se on vaatinut paljon aikaa, niin on aina ollut hauskaa saapua paikalle. Meillä on hyvä tiimi kasassa ja haluamme näyttää parhaan mahdollisen version tästä näytelmästä yleisölle, hän sanoo.

Kun karkeloissa ovat olleet mukana 22 henkilöä, niin Mattsson-Korpakilla ei ole aina ollut niin helppoa kasata harjoituskertoja, jotka sopisivat jokaiseen kalenteriin.

- Joskus on kyllä ollut turhautunut fiilis, mutta näin on kun harrasteteatterista on kysymys. Kaikilla on kuitenkin työ ja muuta tämän ohella, Huldén toteaa.

Kalkholmeniin pitää hänen mielestään kuitenkin tulla. Nyt kun kaikki alkaa olla valmiina ensi-iltaan hänen toiveissa on ainoastaan paljon yleisöä sekä hyvää säätä.

- Kesäteatteri on aina mukava. Kesäyön unelma kertoo ajankohtaisista asioista kuten rakkaudesta, petoksesta ja väärinkäsityksistä. Näytelmä sopii koko perheelle ja lavalla tapahtuu koko ajan asioita, joten kannattaa kyllä saapua paikanpäälle, Huldén meinaa.

Teater Fjerdenin Kesäyön unelmalla on ensi-ilta huomenna kello 18. Sitä esitetään myös lauantaina (klo 18) sunnuntaina (klo 15) sekä keskiviikkona (3.7) ja torstaina (4.7) klo 18. Näytelmä on ruotsinkielinen.

badet_IMG_5926_artikel

Kasnäsin kylpylä aloitti syksyllä 2018 rakentaa ja viime viikolla projekti avattiin ihmisille. Kylpylää on suurennettu kahdella altailla sekä kahdella porealtailla. Isompi allas on 10,8 metriä pitkä ja sisältää vastavirran. Lastenallas on hieman pienempi ja siinä on kalteva pohja. Kaikki tämä kuuluu Kasnäsiin kehitykseen. 

- Tätä tehdään jotta alue kehittyisi sekä myös tulevaisuuden kannalta. Altaat on pidemmän ajan ollut haluttu lisäys asiakkaiden mielestä ja nyt se on valmis. Avoinna se tulee olemaan ympäri vuoden, hotellipäällikkö Tanja Liljeqvist sanoo.

Lämpö altaille tulee lähietäisyydellä sijaitsevasta Salmonfarmista,  sen poistolämmöstä. Jopa 12 yrittäjää ovat olleet mukana ulkoilmakylpylän rakentamisessa.  Liljeqvistin mukaan päivät ovat olleet pitkiä ja Kasnäsin puolesta ollaan todella tyytyväisiä yhteistyöhön. 

- Ilman näitä yrittäjiä, ulkoilmakylpylä ei seisoisi siinä tänä päivänä. On vaatinut tietoa, aikaa ja työntekoa mutta nyt kun kaikki on valmista niin fiilis on loistava. Haluamme kiittää kaikkia, jotka ovat olleet mukana auttamassa tässä projektissa ja toivottavasti moni saa hienoja hetkiä täällä niin kesän aikana kuin tulevaisuudessakin, Liljeqvist lopettaa. (JL)

 

Ulla-MajWIderoos

Ulla-Maj Wideroos invigde badet.

tramet_artikel_abl_5545

Daniel Sundström ja Mathias Nykänen ovat tyytyväisiä yhteistyöhön DB Marinan kanssa.

Trämet -puusepänverstas Taalintehtaalla on solminut yhteistyösopimuksen DB Marinan veneklusterin kanssa ja yrityksen nimi muuttuu DB Trämet:iksi. DB Marinan hallituksen puheenjohtaja Sam Forsbom luki Ilmoituslehdestä, että Trämet oli etsimässä uusia toimitiloja. Hän otti yhteyttä Daniel Sundströmiin ja Mathias Nykäseen keskustellakseen asiasta.

Trämetin puunveistäjät ovat vanhojen puuveneiden kunnostamisen asiantuntijoita. Veneklusteri haluaa tarjota asiakkailleen kaikkia venealan palveluita ja toivoi siksi veistämön jatkavan toimintaansa Tehtaanniemellä.

PUUSEPÄNVERSTAAN uudet toimitilat sijaitsevat lähempänä veneiden säilytystiloja. Tarkoituksena on muuttaasinne elokuussa. Näin puuveneiden kunnostus helpottuu ja samalla tyhjiä veneiden säilytystiloja päästään käyttämään sillä aikaa, kun veneet ovat vesillä. Näin yhä veneiden kunnostuskapasiteettikin kasvaa. Uudet tilat toimivat entisiä paremmin. Veistäjät voivat sisustaa ja suunnitella koneiden sijoittamista itse. Tilojen toimivuus ja yhteistyökuvio oli suurin syy muutolle, ei niinkään tilavuokra.

Nykänen kertoo, että puuveneet ovat kaksikon himona ja että tunteet nyt ovat huipussaan.

Nyt he pääsevät keskittymään töihin, joissa he ovat tosi päteviä samalla kun DB Marina huolehtii palveluiden markkinoinnista ja myynnistä. Veneklusteri puolestaan hyötyy entistä enemmän heidän ammattitaidoistaan.

DB TRÄMET jatkaa unniikkien mittaltialus huonekkalujen, perinneovien- ja ikkunoiden valmistusta. Monet haluavat kotiinsa mittojen mukaan tehtyjä huonekaluja tai haluavat kunnostaa talon perinteitä noudattaen, siihen vaaditaan ammattitaitoa ja koneita mitä DB Trämetistä löytyy. Yhteistyösopimuksen kautta puusepänverstas tavoittaa uusia asiakkaita ja hyödyntää DB Marinan markkinoitikanavia. Satamassa käyvät puuveneiden omistajat saavat kirjasen, jossa kerrotaan veistämön palveluista.

Veneklusteri toivoo lisää hienoja puuveneitä Taalintehtaalle. Asiakkaille halutaan tarhjota puuveneiden ammattitaitoista kunnostusta ja muutostöitä.

Forsbom toteaa, että järjestelyt tietävät kaikille osapuolille varsinaista win-win -tilannetta.

Teksti & kuva: Maria Manelius/IS

lefa_artikel_IMG_6911

Huomenna on luvassa kesäkauden avajaiset Taalintehtaalla. Tapahtuma alkaa kello 10 Johan von Knorringin avauspuheella. Taalintehtaan kyläyhdistyksen puheenjohtaja Leif Lindgren odottaa kesää mielenkiinnolla ja odottaa hymysuin huomisen kattavaa ohjelmaa.

- Johan on kauan ollut kesävierailijana täällä. Nyt kun hän on myös DB Marinassa mukana, niin halusimme saada hänet mukaan kesäkauden avajaisiin. Odotan innolla mitä hän tulee sanomaan Taalintehtaalta ja kesästä ylipäätän, Lindgren sanoo.

Kyläyhdistyksen lisäksi paikalliset yritykset ja yhdistykset ovat toimineet tapahtuman järjestäjinä. Lindgrenin mielestä on kivaa kuin näin monet pystyy vetämään yhtä köyttä.

- Se on jotain mitä kylä tarvitsee ja olen todella onnellinen kun saan nähdä näin monia, jotka tekevät töitä jotta tapahtumat onnistuisivat, hän toteaa.

Kuten aikaisempina vuosina tapahtuma pyöritetään musiikin tahdissa. Musiikista vastaavat Lindgrenin kutsumat Brukspojkarna.

- Se on nimi joka olen herrasmiehille keksinyt. Musiikista vastaavat siis Kaj Kulla, Ralf Eriksson, Börje ”Bue” Uggeldal ja Niklas Eriksson, Lindgren nauraa.

Musiikin lisäksi avajaisilla on Wahlsténin kahdet muotinäytökset (kello 11 ja 13), Smovey-liikunta puistossa, Jarl Hohenthalin lasinpuhallus näytös Glashyttanissa sekä nuorille suunnattu hyppylinna.

- Tämän lisäksi paikalla ovat mm. Kemiönsaaren Meripelastajat ja Kemiönsaaren Dartklubi. Portside tarjoaa kalakeittoa ja Rehab Centerissä on drop-in mahdollisuus. Nämä ovat ainoastaan muutamia ohjelmia päivän aikana, joten kannattaa tulla Taalintehtaan torilla, Lindgren toteaa.

Avajaiset pidetään Taalintehtaalla kello 10-14.

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram