1skog_IMG_2504_artikel

Harri Kaitala, Peter Jägerskiöld ja metsänhoitaja Johan Lindroos.

Kemiönsaaren metsänhoitoyhdistyksen talous on tällä hetkellä tiukoilla. Tilanteen korjaamiseksi on käyty neuvotteluja fuusiosta Eteläisen Metsäreviirin, Lounametsän ja Salometsän kanssa. Neuvottelut ovat tällä hetkellä keskeytyneessä tilassa, mutta niitä voidaan jatkaa maksuvalmiuden paranemisen jälkeen.

Yhdistys korjaa maksuvalmiuttaan ja sitä kautta neuvotteluasemaansa pyytämällä jäseniltään vapaaehtoista lisämaksua marraskuun aikana. Lisäksi metsänhoitoyhdistyksen hallitus on lomauttanut yhdistyksen kaksi toimihenkilöä 26.11.2018 alkaen toistaiseksi.

Sekä hallituksen puheenjohtaja Harri Kaitala että valtuuston puheenjohtaja Peter Jägerskiöld pitävät tilannetta vakavana, muttei kuitenkaan toivottamana.

– Voimme jatkaa fuusioneuvotteluita heti kun riittävän moni jäsenistämme on päättänyt tukea metsänhoitoyhdistystä rahallisesti. Kaikki on siitä kiinni, Kaitala kiteyttää.

– Jos jäsenistöltä löytyy riittävästi halua avustaa metsänhoitoyhdistystä, niin avustuksen myötä voisimme jatkaa neuvotteluita fuusiosta naapurialueen metsänhoitoyhdistysten kanssa. Liittymällä johonkin lähialueen suurempaan metsänhoitoyhdistykseen palvelujen määrä ja laatu paranisi ja saisimme turvattua alueneuvojan palvelut saarellamme.

KAITALAN mukaan metsänhoitoyhdistyksiä tarvitaan niiden riippumattomuuden takia.

– Metsänhoitoyhdistys on neutraali taho jonka tehtävänä on valvoa metsänomistajien etuja. Yhdistysten kautta pystyy esimerkiksi kilpailuttamaan metsäyhtiöitä.

YHDISTYKSEN kaksi toimihenkilöä ovat vuosilomalla ennen lomautusta. Kiireellisissä asioissa voi ottaa yhteyttä Kristian Ginmaniin (0400-788038) tai Harri Kaitalaan (040-5133967)

 

Teksti: Sam Cygnel. Översättning: Ingrid Sandman

seidi_artikel

Kapteeni Seidi Lindroos uskoo että Stickline tulee olemaan vahvoja sunnuntain otteluissa.

SC Sticklinen naiset pelaavat isänpäivänä ensimmäistä kertaa kakkosdivarin salibandyä Taalintehtaan Ruukinhallissa. Sunnuntaina pelataan sarjan kolmas kierros ja vastustajiksi saapuvat Runosmäen Urheilijat ja SalPa. Kahden ensimmäisten kierrosten jälkeen Stickline majailee sarjataulukon pohjassa, mistä myös viikonlopun vastustajat löytyvät. Kaikki joukkueet samoilla pisteillä. Mitään suurempia johtopäätöksiä ei sarjataulukosta kannata tehdä, sillä ainoastaan neljä ottelua on pelattuna.

Joukkueen kapteenin, Seidi Lindroosin mukaan, pelit kakkosdivisioonassa ovat kovempia kuin viime kaudet alemmissa sarjoissa.

- Erityisesti tempossa ja fysiikassa ero on suuri. Kärkijoukkueet ovat myös pelillisesti hyviä. Olen kuitenkin sitä mieltä että vaikean ensimmäisen kierroksen jälkeen, jossa hävittiin molemmat ottelut, otimme viime kierroksessa isoja harppauksia eteenpäin. Silloin onnistuttiin myös ottamaan avauspisteet, voitto- ja tasapeliottelun ansiota, Lindroos kertoo.

Kun flunssat ja pienvammat ovat taaksejäänyttä elämää, näyttää siltä että vihreänutut saapuvat kotikattilaan melkein täydellä vahvuudella. Ainoastaan pitkään loukkaantuneena ollut Anette Granlund löytyy vielä lasaretin puolelta.

- On hienoa että myös junioritytöt ovat nyt saaneet nousta naistenjoukkueeseen. Taistelu pelipaikoista on kovaa, mikä on hyvä asia. Silloin kaikkien täytyy antaa kaikkeensa kentällä, jotta paikka pelaavasta kokoonpanosta avautuisi, Lindroos meinaa.

Katettuna on siis neljää tärkeää pistettä, jotka Stickline kotijoukkueena lähtee pitämään saarella.

- Mielestäni peli näyttää positiiviselta ja mitä pidemmäksi kausi etenee, sen paremmin tullaan pelaamaan. Lisäpotkua kotona pelaaminen totta kai antaa ja toivotaan että moni löytää tiensä halliin kannustamaan meitä voittoihin, Lindroos lopettaa.

SC Sticklinen ottelut pelataan sunnuntaina kello 12 ja 15.

 

Teksti: Jesper Lindblom, foto: scstickline_damer (Instagram)

jussiojonas_artikel

Jussi ja Jonas Lindberg ovat tänä vuonna suoneet Kemiönsaaren lapsille paljon hymyjä, muistamisen arvoisia päiviä ja uusia elämyksiä. Viime vuoden hyväntekeväisyyskonserteillaan he keräsivät n. 8 000 euroa. He päättivät lahjoittaa varat päiväkotien ja perhepäivähoidon lapsille. Varojen käytöstä päättäessään useat ovat valinneet lapsille tarkoitettuja musiikkielämyksiä. Perhepäivähoidon lapsille järjestettiin toukokuussa Muumikonsertti Benny Törnroosin kanssa Kasnäsissa. Furubon, Hultan ja Sofian päiväkodit pääsivät äskettäin Söderlångvikiin kuuntelemaan Robin Hundia ja Kullan, Taalintehtaan, Rosalan ja Björkbodan perhepäivähoidon lapset viettivät hauskan päivän Åbolands Naturskolan seurassa. Viimeksimainittuun ohjelmaan Kemiönkin perhepäivähoidon lapsetkin pääsivät osallistumaan. Jotkut päivähoitoryhmät ovat hankkineet leluja. Esimerkiksi Kemiön Lillgårdenin yksityiseen päiväkoitiin hankittiin tasapainopyörät. Silva ei vielä ole käyttänyt saamiaan varoja, mutta tarkoituksena on panostaa musiikkiin.

Jonakselta ja Jussilta kysyttäessä, mikä tapahtumista on jäänyt mieleen, he kummatkin kertovat Muumikonsertista. Jussi muistelee pienokaisten iloisia ilmeitä ja Jonas toivoo, että tämä erikoinen päivä jäisi heidänkin mieleen.

- Itsekin olisin pitänyt tällaisista päiväkotimuistoista, Jonas sanoo.

Pitkin vuotta he ovat iloinneet kuullessaan onnistuneista tapahtumista, jotka on voitu järjestää heidän antamansa lahjoituksen turvin. Edelleen he saavat myös tietoja edellisvuonna lahjoittamiensa varojen käytöstä. Silloin he lahjoittivat varat, 16 000 euroa, kunnan vanhushuollon ikäihmisille.

PARHAILLAAN he harjoittelevat tämän vuoden joulukonsertteja varten. Konsertit poikkeavat edellisvuosien konserteista sikäli, että myös Stina Ekroos-Westerlund  ja 13-vuotias Emma Sjöblom esiintyvät.

- Kuulin Emman laulavan Kemiön torilla luciajuhlilla ja pidin hänen äänestään, Jussi kertoo.

Ekroos-Westerlund on tänä vuonna julkaissut soololevyn. Hän laulaa Aurorakörenissä.

- Esitämme niitä joululauluja, joista itsekin pidämme, niitä, joista saa aitoa joulun tunnelmaa, esimerkiksi Stilla natt, O helga natt ja Himlen i min famn, Jussi kertoo.

Tällä kertaa varat lahjoitetaan Tommie Mellerin muisto ry:lle. Se on järjestö, joka tukee Kemiönsaaren syöpälapsia ja alle 35 ikäisiä nuoria syöpäpotilaita.

- Valinta tuli kuin itsestään. Tänä päivänä kuulee kerrottavan niin monista syöpäpotilaista. 

HYVÄNTEKEVÄISYYSKONSERTIT ovat ilmaisia, mutta antavat tilaisuuden lahjoittaa rahaa. Rahoja voi myös lahjoittaa tilille FI2255500720042681. Luvassa on neljä konserttia: Hiittisten kirkossa sunnuntaina joulukuun 9. pnä klo 16, Kemiön Villa Landessa maanantaina joulukuun 10. pnä klo 18.30, Taalintehtaan kirkossa tiistaina 11.12. klo 18.30 ja Västanfjärdin kirkossa keskiviikkona 12.12. klo 18.30. Puolitoista tuntia kestävän konsertin lomassa glögi- ja piparkakkutarjoilu (Piparit leipoo tapahtuman ensimmäisenä ilmoittautunut sponsori Cake my way.).

- Tuunnuslauseenani on aina ollut, että se, joka antaa, myös saa. Vaikka hyväntekeväisyyskonsertti ei tuo itselleni tuloja, se tuntuu hyvältä sydämessäni. Se tunne kestää pitkään! Jussi sanoo.

Hänen mukansa kuka tahansa voi harjoittaa hyväntekeväisyyttä; siihen ei tarvita laulutaitoa. 

Tänä vuonna Jussin ohjelmassa on yhteensä kymmenen hyväntekeväisyyskonserttia. Kesällä hän esiintyi Taalintehtaan kesätorilla, ja sitten kehitysvammaisten tapahtumassa. Koulukeskuksen joulumarkkinoilla hän ja muut kuluvan vuoden hyväntekeväisyyskonserttien toimijat myös esiintyvät.

Teksti ja kuva: Emilia Örnmark/IS

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram