AtomicAnnie

Atomic Annie:  vas. Santeri Kuokka, Robin Lindberg, Benjamin Strömsund, Topi Lindqvist, Eemeli Tammero esiintyvät sunnuntaina Jatkoilla. Lue bändihaastattelu tämän viikon Ilmoituslehdessä.

31. Baltic Jazz festivaali järjestetään Saaristomeren rannalla Taalintehtaalla ensi viikolla 6.-8.7, mutta festivaali aloitetaan perinteisellä Varaslähdöllä Kasnäsissa jo torstaina 5.7. Festivaaliviikonloppu tarjoaa 23 eri ohjelmanumeroa Taalintehtaalla, joita saapuu esittämään lähes 200 eri artistia. Itse festivaaliviikonloppua on valmistelemassa 15 eri ryhmänjohtajaa sekä reilusti yli 100 vapaaehtoistyöntekijää. Perinteiden mukaan festivaali keskittyy klassisen jazzin eri tyylisuuntiin, ja tarjolla onkin kunnianosoituksia jazzlegendoille kuten Duke Ellingtonille, Benny Goodmanille, Stan Getzille ja Oscar Petersonille. Suomen 100- vuotisjuhlien jälkimainingeissa festivaali huomioi myös suomalaista musiikkia sekä suomalaisen jazzin kehitystä. Matkaamme läpi suomalaisen jazzhistorian 100 vuoden ajalta Seppo Hovin ja Uusi Suomi Jazz Orkesterin seurassa perjantain ”100 Years of Finnish Jazz Heritage”-konsertissa. Tämän lisäksi Oskar Merikannon musiikki muuttuu jazziksi 150. merkkivuoden kunniaksi lauantain kirkkokonsertissa.

Kansainvälisesti tunnettujen jazzartistien lisäksi Baltic Jazzeilla voi kuunnella myös paikallisia kykyjä. Tämän vuoden Baltic Goes Local-konsertti keskittyy blues-musiikkiin ja paikallisia säveliä voi kuunnella myös jazzkadun ilmaiskonserteissa. Jazzkadulla esiintyy myös levyjulkaisullaan ajankohtainen duo Julia Korkman ja Claes Andersson. Muutama muukin kirjailija vierailee meidän festivaalilla. Rafael ja Jörn Dönnerin voit bongata Taalintehtaan kirjastossa perjantaina.

Baltic Jazz ei olisi Baltic Jazz ilman Itämerta. Tästä syystä aloitimme yhteistyön Saaristomeren Suojelurahaston kanssa, koska haluamme ottaa Saaristomeren tilanteen huomioon. Osa lauantaina järjestettävän Picnic in the Park with ÅU-konsertin myydyistä lipuista menee suoraan Saaristomeren Suojelurahastoon.

Artistit tänä vuonna:

Seppo Hovi & Uusi Suomi Jazz Orkesteri, Stockholm Swing All Stars, Turku Jazz Orchestra, DDT Jazzband, Jay Kortehisto, Jukka Eskola Soul Trio, Adrien Tarraga & Tomi Kettunen Gypsy Jazz Connection, Olli Soikkeli-Marian Petrescu-Teemu Åkerblom Trio, Pekka Toivanen-Petri Krzywacki-Wade Mikkola Trio, Keith Hall, Annimaria Rinne, Joe & The Shortcuts, Agneta Falck, Vocal Group 4U, Burning Furniture, Atomic Annie, Spruce, Merkkarit & Kai Kuutamo, Julia Korkman & Claes Andersson, SunCity Bluesbreakers, Kake & Company, ÅK Ensemble med orkester, Kimito Island Big Band, Alvi’s Dixie Stompers, Maarian VPK:n soittokunta, Southwest Coast Combo, Baltic Gospel Singers.

Festivaalilehti löytyy kokonaisuudessaan alla olevasta linkistä. Täältä löytyy mm. tietoa artisteista ja ohjelmasta:

https://www.lehtiluukku.fi/lue/canews-8.6.2018/182823.html

Ilmoituslehti kävi kysymässä Kemiön K-Supermarket Kompassin lihamestari Theo Ekmanilta grillausvinkkejä kesäksi. Ekman on toiminut aiemmin kokkina, tarjoilijana, baarimikkona ja keittiömestarina. Nykyään hän vastaa K-Supermarket Kompassin liha- ja kalapuolesta.

Kun grillaan itse kotona, rakennan yleensä grillibuffet -tyyppisen kokonaisuuden, jossa on useita eri vaihtoehtoja. Esimerkiksi jos ruokailijoita on kuusi, valitsen kuusi erilaista pihviä. Jokaisesta pihvistä tehdään sitten annos, jotta kaikki saavat maistaa kaikkea. Lihaa valitessani suosin marinoimattomia vaihtoehtoja, tai valmistan marinadit itse, Ekman kertoo.

- Tänään valmistan perinteistä grillattua entrecôtea valkosipulivoilla, pekoniin käärittyä sinappimarinoitua broilerinfileetä, miedosti savustettua ahvenkalojen lahkoon kuuluvaa juovabassia, lamburgereita Westankärrin karitsasta, sekä karitsan sisäfileetä, joka on oikeata grillauksen pikaruokaa, sillä se valmistuu parissa minuutissa. Lihan lisäksi grillaan myös paprikaa, parsaa, kevätsipulia ja päärynää. Grillibuffettiini kuuluu myös uusia perunoita, coleslaw-salaattia, tsatsikia ja BBQ-majoneesia. Eikä sovi unohtaa makkaraa, sitä täytyy olla aina mukana grillatessa!

Ekman kertoo, että grillatessa tulee olla tarpeeksi iso ja tehokas grilli. Sillä ei ole väliä, käyttääkö kaasua vai hiiltä. Hyvät raaka-aineet ovat myös tärkeitä. Tosin mikä on hyvä kenenkin mielestä, on pitkälti makuasia.

Lihan suhteen muista ottaa se lämpimään hyvissä ajoin ennen kypsennystä.  Ei siis grilliin suoraan jääkaapista. Kylmästä lihasta ei tule hyvää. Uskalla kokeilla rohkeasti uusia juttuja. Lähes kaikkea voi grillata, vaikka esimerkiksi ananasta jälkiruoaksi. Ja tietysti kaikki tulee aina paremmaksi pekonilla, omasta mielestäni ainakin, Ekman nauraa.

 

Lammasburgeri:

Kevyesti grillattua naanleipää tai muuta sitkeähköä leipää

Leivän pintaan savubbq-

majoneesia

Rucolaa

Grillattuja karitsan

jauhelihapihvejä

Vuohenjuustoa

Itse valmistettua paholaisen hilloa

 

Miedosti savustettu ja grillattu juovabassi:

Juovabassi

Limeä

Tuoretta korianteria

Suolapippuria

Kevätsipulia

Oliiviöljyä

Kalan pintaan tehdään viiltoja, jotta saadaan mausteet lihaan. Jätetään maustumaan kahdeksi tunniksi. Savustetaan noin 10 minuuttia. Grillataan noin 10 minuuttia, riippuen kalan koosta.

 

Teksti: & Foto:/Kuva: Kati Lönnqvist, Översättning: Jesper Lindblom 

bodatrion_IMG_3866

Matchhjältar/Ottelun sankarit: Jimmy, Ahmed & Eraldi

 

 

FC Boda poimi keskiviikkoiltana kovan päänahan, kun sarjakärki Salon Wilpas jauhettiin Björkbodan nurmikenttään lukemin 3-0 (1-0).

Punamustien maalikarkelot avattiin 34 peliminuutilla. Sebastian Westerholmin syöttö löysi tiensä Wilpaspuolustuksen lävitse ja löysi Jimmy Röblomin, joka yksin maalivahtia vastaan pisti pallon verkon perukoille. Puoliajanviettoon lähdettiin myös Bodan johdossa.

Jykevästi puolustanut Boda, onnistui myös toisella puoliajalla pitämään vierailijat poissa vaarallisimmista maalintekopaikoista. Ottelun loppupuolella kotijoukkue onnistui lisäämään johtoaan jopa kahdesti. Molemmat maalit iski rangaistuspilkulta Ahmed Majed, joka maaleilla kiipesi kolmosen maalipörssin kärkeen.

Bodan ensimmäinen maalintekijä Jimmy Röblom, joka myös hankki joukkueen molemmat rangaistuspotkut oli tyytyväinen voittoon sarjakärkeä vastaan.

- Hyvä ottelu meiltä. Wilpas piti kyllä palloa, mutta pysyimme rauhallisina ja onnistuimme puolustamaan heidät vaarallisilta maalintekopaikoista. Me taas olimme tehokkaita omilla paikoillamme.  Heidän muutamat paikkansa, Eraldi (Gjondedaj) poimi helposti maalin suulla. Voimme olla tyytyväisiä panostuksemme tänään, Röblom toteaa.

Boda pelaa seuraavan ottelunsa keskiviikkona, kun joukkue matkaa Raumaan sarjakolmosen Pallo-Iirojen vieraaksi. Ottelu alkaa kello 18.30.

Text: Jesper Lindblom, foto: MN

 

Sarjataulukko

Bijoy_artikel

Maahanmuuttovirasto aikoo karkottaa Kemiönsaarella perheineen asuvan Bijoyn Bangladeshiin, jossa hänellä ei ole sukulaisia, eikä ystäviä. Hänen oma isänsä tapettiin aikoinaan siellä. Bijou on 22-vuotias, käy lukiota ja on nyt kesätöissä. Hänen äidinkielensä on ruotsi.

Tapaus on järkyttänyt kemiönsaarelaisia ja nyt maahanmuuttoviraston päätökseen yritetään vaikuttaa adressilla, jotta karkotus saadaan keskeytettyä. Jos haluaa allekirjoittaa adressin, löytyy nimenkeräyslistoja ympäri Kemiönsaarta lukuisista eri paikoista. Esimerkiksi Kemiössä Villa Landesta ja Classic Guld-Kulta -myymälästä, Taalintehtaalla K-Market Kompiksesta, Dragsfjärdissä Road Cafe Yttiksestä ja Pangetista ja Västanfjärdissä Knalliksesta, sekä lisäksi myös Kasnäsista. Kannattaa kysyä listaa käydessään eri paikoissa. Adressin voi allekirjoittaa myös sähköisesti osoitteessa www.adressit.com. Se löytyy hakusanalla Stoppa utvisningen av Bijoy! Ensi maanantaina Bijoylla ja avustajallaan on tapaaminen migrin kanssa. Nimilistat on tarkoitus ottaa sinne mukaan ja luovuttaa siellä.

Myymälänhoitaja Catrine Kudinoff Classic Guld-Kulta -yrityksestä Kemiöstä kertoo nimenkeräyslistan saapuneen myymälään eilen.

Allekirjoitin sen itse ensimmäisenä. En voi vain tajuta, että miksi näin menetellään. Bijoylla on perhe täällä, hän opiskelee ja puhuu ruotsia. Hän ei tunne ketään Bangladeshista. Kuinka turvatonta hänellä siellä olisi. Ketä tällainen hyödyttää?

Allekirjoituksia on onneksi tullut mukavasti. Kaikki ovat olleet sitä mieltä, että tämä on ehdottomasti sellainen asia, jota täytyy tukea. Moni on kertonut myös allekirjoittaneensa adressin netissä.

 

Text & Foto: Kati Lönnqvist/JL

CB_IMG_6561

Elefanttijalkapallo oli yksi leirin pallolajeista.

Kemiönsaaren kunnan vapaa-ajanyksikön järjestämä maanantaina alkanut Camp Bruke päättyi torstaina. Leiri houkutteli yli 80 lasta koko Kemiönsaarelta.

Urheiluleiri on vuosittain toistuva ja on houkutellut lapsia kokeilemaan erilaisia urheilulajeja lähes kahden vuosikymmenen ajan. Nyt leiri järjestettiin ensimmäistä kertaa Taalintehtaalla, jossa lapset ovat telttailleet urheilukentän ympärillä.

Päivien aikana lapset ovat saaneet kokeilla erilaisia pallopelejä, leikkejä, voimaharjoittelua, rullaluistelua, melontaa, parkouria ja liikkuvaa työpajaa, Jaana Eriksson Kemiönsaaren kunnan vapaa-ajan yksiköstä sanoo.

Urheilulajien lisäksi lapset ovat osana iltaohjelmaa katsoneet elokuvia Bio Ponyssa, sekä olleet uimassa Sanduddenissa. Kuuden ryhmänvetäjän ja yhtä monen avustajan siipien alla leiri on edennyt positiivisissa merkeissä.

Kaikki on mennyt hyvin. Apujoukot olivat samat kuin viime vuonna, joten tänä vuonna ei tarvittu koulutusta opettamaan saaren nuorille miten asiat tapahtuvat. Meillä on ollut oikein hauskaa, Eriksson tarkoittaa.

10-vuotias Elias Vuorio on kolmannella leirillään ja hän pitää leiristä.

Elokuva oli hauska ja on ollut kivaa tavata monia uusia ystäviä, Vuorio sanoo.

11-vuotiaan Rebecka Dahlqvistin, Dragsfjärdistä ja 10-vuotiaan Emelie Lindstedtin, kotoisin Brokärristä mielestä rullaluistelu oli kivaa.

Meillä on molemmilla rullaluistimet kotona ja olemme kokeilleet sitä aikaisemmin, joten osasimme vähän perusteita entuudestaan, tytöt sanovat.

Leirin positiivisia asioita ovat Lindstedtin mukaan ystävien kanssa oleminen. Ohjelmassa kaikki asiat ovat houkuttelevia.

Odotan innolla kaikkien lajien testaamista, hän tarkoittaa.

Dahlqvist, joka on ensimmäisellä leirillään, on sitä mieltä, että oli hauskaa telttailla huolimatta viileästä säästä.

Olemme oppineet paljon ja meillä on ollut hauskaa, hän toteaa.

 

TEXT & FOTO: Jesper Lindblom/KL

CB_IMG_6543

Elias Vuorio

CB_IMG_6584

Rebecka Dahlqvistin (edessä) ja Emelie Lindstedtin rullaluistelu oli nopeasti hallussa.

Lauantaina 16.6. järjestettävä koko perheen kuntoilutapahtuma Siltajuoksu tarjoaa monipuolista ohjelmaa kaikenikäisille ja -kuntoisille.

Nappulajuoksu tulee tarjoamaan varsinaisen liikunnan ilon juhlan perheen pienimmille. Alaikärajaa ei ole, vaan kaikki lapset saavat osallistua. Yläikäraja on 13 vuotta. Pienimmät voivat kävellä tai juosta vanhempien, tai sisarusten seurassa. Ennen juoksua osallistujille järjestetään yhteinen alkulämmittely.

Reitin pituus on noin 1 km ja se juostaan Taalintehtaan urheilukentän alueella. Kaikki osallistujat saavat mitalin. Ajanottoa juoksussa ei ole, vaan tapahtumassa painotetaan lasten liikunnan iloa ja aktiivisuutta, ei suorituskykyä.

MLL Kemiönsaaren paikallisyhdistys järjestää tapahtuman yhteydessä kasvojen maalausta, sekä tukee jäseniään, jotka osallistuvat Nappulajuoksuun maksamalla 2 € per juoksija osallistumismaksusta. Luvassa on myös pomppulinna. Kisa-alueella on lisäksi kahvila, josta saa virvokkeita. Varsinainen Siltajuoksu on vuosittain järjestettävä puolimaraton. Lähtö tapahtuu Taalintehtaalta, josta juoksu jatkuu kauniissa saaristomaisemissa Kasnäsiin. Kuntoilijoille suunnattu Siltakävely järjestetään ensimmäistä kertaa. Reitti kulkee Söderlångvikintien ja Kasnäsintien risteyksestä Kasnäsiin ja on pituudeltaan n. 13 km. Sillaltakin voi lähteä, silloin matka on n. 9 km.

Susanna Ginström-Wuorio ja Margita Swanson-Uggeldahl kertovat ilmoittautuneensa Siltakävelyyn.

Se kuulosti meistä kivalta jutulta. Ajattelimme, että se olisi mukavaa tekemistä yhdessä. Emme ole erityisemmin valmistautuneet, koska kävelemme säännöllisesti muutenkin paljon, noin 13 km:n lenkkejä. Aamulla tietysti täytyy tankata ja syödä kunnolla. Jos on kovin lämmintä, niin otamme vesipullot mukaan. Toivottavasti osallistujia on paljon, koska kävely on silloin vielä hauskempaa.

Lisätiedot: www.siltajuoksu.com

Teksti: Kati Lönnqvist, Översättning: Ingrid Sandman, Foto: Kati L / Arkisto

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram