Jussi Lindberg

Johan ”Jussi” Lindberg pitää kaikille avoimen levynjulkaisutilaisuuden Villa Landessa 4.11 klo 14-16. Tilaisuudessa artisti esittää uuden levyn kappaleita ensimmäisen tunnin aikana. Tämän jälkeen hänen kanssaan pääsee vaihtamaan pari sanaa ja ostamaan levyn, jos siltä tuntuu.

– ”Fler melodier hemifrån” (Enemmän kappaleita kotoa) on kokoelma 30, 40, 50 ja 60-luvun coverkappaleita. Jotkin niistä on sovitettu uudelleen, mutta kuitenkin alkuperäisteosta kunnioittaen. Kappaleita valitessani etsin tunnettuja, kauniita lauluja, joilla on merkityksellinen sanoitus. Monet mukaan tulleista ovat aikoinaan olleet listahittejä, esimerkiksi Gunnar Wiklundin, Edward Perssonin, Anita Lindblomin och Hep Starsin esittäminä, Jussi kertoo.

– Useimmat levyn kappaleista ovat alkujaan englantilaisia, ja yksi on saksalainen, hän lisää.

Levy on tuotettu yhdessä Jussin veljen, Peter ”Pepe” Lindbergin kanssa. Useimmat soittimet ovat hänen soittamiaan, lukuun ottamatta rumpuja, jotka ovat Jussin käsialaa. Kitaristi Rauno Koivisto vierailee eräissä levyn introista ja sooloista.

– Yhteistyö sujui oikein mallikkaasti Pepen kanssa; olen erittäin tyytyväinen hänen työn jälkeensä. Tämä musiikkigenre on niin lähellä kummankin sydäntä, että olemme ikään kuin samalla aaltopituudella heti. Yksityiskohdista on keskusteltu jonkin verran, mutta oikeastaan hänen työssään ei ole ollut paljoa, mitä olisi tehnyt mieli muuttaa. Oli myös mahtavaa, että Rauno osallistui äänityksiin. Hän soitti paikallisessa tanssiyhtyeessä seitsemänkymmentäluvulla ennen Ruotsiin muuttoa. Nyt hän on muuttanut takaisin saarelle.

Sekä Jussin että Pepen tausta on tanssiyhtye Showdownissa. Orkesteriaikojen jälkeen Jussi jatkoi muun muassa trubaduurina saarella ja sen lähialueilla järjestettävissä tapahtumissa. Pepe on jatkanut musiikkiharrastustaan studiossa.

Jussin mukaan juuri rakkaus musiikkiin on se alkuvoima, joka kantoi läpi levyn äänitysten.

– Musiikki tuottaa niin paljon iloa, että tämä on ilman muuta kaiken vaivan arvoista.

 

”Fler melodier hemifrån” maksaa 22 € kaupassa ja 25 € kotiin tilattuna (jussilindberg2@gmail.com tai SMS 040 514 8217).

 

Teksti ja kuva: Sam Cygnel

 

adresser_artikelfoto_IMG_2804

Ecka Wasén luovutti nimilistat Wilhelm Liljeqvistille.

Eläkeläisyhditysten nimienkeruu tuotti lähes 2 000 allekirjoitusta kunnan hoivakotien puolesta. kuluvan kuun 4. päivästä esillä olleet listat toimitettiin torstaina kunnanhallituksen puheenjohtajalle, Wilhelm Liljeqvistille.

Aloitteentekijä Ecka Wasénin mukaan kaikki eläkeläisyhdistykset ja myöskin Dragsfjärdin Työväen Eläkeläiset ovat osallistuneet kampanjaan, jonka mukaan kunnan ei pidä luopua palveluasumisyksiköistään, ei kiinteistöistä eikä toiminnastakaan. Useat kuntalaiset ovat huolissaan siitä, että kunta olisi luopumassa vanhushuoltoa koskevasta päätösvallastaan, mikäli kiinteistöt myytäisiin.

Liljeqvist kiitti yhdistyksiä ja sanoi, että päättäjät nyt ovat täysin selvillä asukkaiden toiveista. Listat toimitetaan hallitukselle.

Hän huomautti myös, ettei hoiva ole yhtä paljon riipuvaista kiinteistöistä kuin osaavasta henkilöstöstä. Sitä ei kannattaisi menettää. Tällä hetkellä vallitsee kuitenkin suuri epävarmuus tulevaisuudesta: lakia ei vielä ole, eikä aikatauluistakaan ole tarkkaa tietoa. Lisäksi Kemiönsaaren kunnan poliittiset ryhmät ovat erimielisiä. Almakodin kunnostuksesta päätettäneen valtuustossa kuluvan kuun 30. päivänä.

Text & Foto: Ingrid Sandman

bakverk_artikelfoto_IMG_3825

Arkivfoto: Westers Trädgård - Westersin Puutarha  2017 / MN

SATAVUOTIAAN syntymäpäiväjuhla lähestyyja koko kansakunta on kutsuttu juhlimaan yhteistä sinivalkoista kahvihetkeä joulukuun ensimmäisellä viikolla. Kahvihuoneissa, kodeissa ja yhdistyksissä kahvipannut ovat kuumina. Me kuitenkin mietimme, mitä kahviin kanssa pitäisi tarjota?

MILTÄ Kemiönsaaren oma leivonnainen näyttää ja maistuu? Onko se kakku, piirakka vai pulla? Onko se värikäs ja mausteinen vai hienostuneen tyylikäs sekä ulkonäöltään että maultaan? Onko se hapan, makea vai ehkä suolainen?

PIDÄTKÖ sinä uusien reseptien luomisesta, kakkujen tai muiden leivonnaisten koristelusta? Oletko innovatiivinen keittiössä? Kemiönsaaren kunta etsii saarelle omaa nimikkoleivonnaistaan ja haastaa kaikki ammattilaiset, amatöörit ja salaiset kotileipurit osallistumaan haasteeseen!

MARRASKUUN toisena päivänä halukkaat leipurit voivat toimittaa leivonnaisensa sivistystoimen toimistoon (Arkadiantie 3) ennen kello 17:00. Leivonnaisen mukaan tulee liittää yhteystiedot, resepti ja lyhyt tarina leivonnaisen ideasta tai sen syntymisen motivaatiosta. Tarina selittää, miksi leivonnainen näyttää ja maistuu sellaiselta kuin se on ja kertoo mikä sen yhteys saareen on.

VOITTAJA palkitaan 300 € leivonta-aiheisella lahjakortilla. Voittaneen leivonnaisen resepti julkaistaan ja se toivottavasti päätyy mahdollisimman moneen koti- ja ammattileipurin kokeiluun. Me toivomme, että mahdollisimman monessa kahvipöydässä on Kemiönsaaren oma leivonnainen joulukuussa!

TUOMARISTOSSA on Tony Holtegaard, Kemiön Leipurin tj, Hans Ginlund, Ruukkimuseon johtaja, Cathina Wretdal-Lindström ja Hanna Mehtonen-Rinne Kemiönsaaren kunnasta. He arvioivat leivonnaisia seuraavien kriteerien mukaan: “Herkullista, hienoa ja yhdessä tekemisen iloa”. Ideasta kokonaisuuden takana saa ekstrapisteitä.

Lisätietoa antavat: Hanna Mehtonen-Rinne, puh. 040-751 9836 Cathina Wretdal-Lindström, puh. 044-377 0809

 

Kalastus on hauskaa.

Vie lapset tai lastenlapset kalaan - niin teki moni viime vuonna ja hauskaa oli kun kalaa tuli.

änä lauantaina kisaillaan vavan varressa, kun Saaristomeren mestaruusonginta –kilpailut järjestetään Taalintehtaalla klo 13-16. Tapahtuman järjestäjä, yrittäjä ja kalamies Juha-Pekka Seppälä kertoo käytännön järjestelyistä:

- Kilpailuun ilmoittaudutaan Räpylässä, torin laidalla, lauantaina klo 12 mennessä. Kilpailuun lähdetään Räpylältä klo 13, ja sinne palataan klo 16, jonka jälkeen saaliit punnitaan ja voittajat julistetaan. Sarjoja on kaksi: yksilösarja ja perhesarja. Molemmista sarjoista palkitaan kolme parasta.

- Kalastusvälineenä on yksi perinteinen onki yhdellä koukulla jokaista osallistujaa kohti. Syöttinä käytetään luonnollisia syöttejä, kuten matoja, katkarapuja ja muita vastaavia. Osallistumismaksu on 5 € / henkilö tai 10 € / perhe.

Palkintoina on paikallisten yritysten sponsoroimia Hansa Silverin tuotteita.

SEPPÄLÄ ei paljasta parhaimpia ongintapaikkojaan Taalintehtaalla, vaan toivoo osallistujien itse löytävän ne parhaimmat apajat.

- Onkiessa voi vapaasti valita parhaimmaksi katsomansa paikan, jokamiehen oikeuden sääntöjä seuraten. Luonnollisesti onkipaikan tulee sieltä lähtiessä olla yhtä siistissä kunnossa kun sinne saapui. Maaston ei saa jäädä mitään jälkiä.

Hän toivoo, että säät ovat onkijoille suosiolliset, sekä että monet osallistuisivat kisaan koko perheen voimin.

- Olisi kivaa, jos tässä olisi riittävästi veruketta jättää tietokoneet rauhaan joksikin tunniksi. Kilpailu on toissijainen juttu – tärkeintä on leppoisa yhdessäolo.

Partiolaiset myyvät makkaraa tapahtuman aikana. Kahviakin ja pullaa löytyy.

SEPPÄLÄ myöntää olevansa innokas kalamies.

- Kyllähän tuo kalastus kiinnostaa. Tänä lauantaina en itse taida ehtiä osallistumaan, mutta muut perheenjäsenet ovat toki mukana.

Seppälä kuvailee Saaristomeren mestaruusongintaa pienimuotoiseksi tapahtumaksi, jota voisi kasvattaa esimerkiksi ensi vuonna, jos kiinnostusta on riittävästi. Kilpailu järjestetään toista kertaa.

 

Teksti: Sam Cygnel/IS, Kuva: Michael Nurmi

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram