Kemiönsaaren kunnan kehitysosasto on peräänkuuluttanut kylttiehdotuksia. Kaikista ehdotuksista jury on nyt valinnut viisi parasta. Nyt on sinun vuorosi äänestää, mikä on sinun suosikkivaihtoehtosi! Äänestys avattiin torstaina. Äänestys päättyy perjantaina 5. elokuuta.

Äänestykseen pääset klikkaamalla linkkiä: http://www.kimitoon.fi/fi/tervetulokyltit/

Juryssa, joka valitsi nämä viisi ehdotusta, on istunut paikallinen taiteilija ja markkinointia opiskeleva Alexander Ginlund, yrittäjä Sari Kippilä, Ilmoituslehden päätoimittaja Michael Nurmi ja kunnasta kehitysjohtaja Gilla Granberg ja markkinoija Cathina Wretdal-Lindström.

Uudet kyltit pystytetään syksyllä Pungbölen sillan läheisyyteen (tie 181) ja Strömmaan (tie 183). Esimerkkikuvat Strömmasta.

Sail day –purjehdus- ja veneilytapahtumassa Taalintehtaalla on mahdollisuus päästä näkemään ja kokemaan, miten monipuolinen, hauska ja mukava laji veneily ja erityisesti purjehtiminen on. Siinä yhdistyvät mainiosti liikkuminen, rentoutuminen ja yhdessä oleminen. Samalla voi nauttia upeasta saaristosta.

Tapahtuma sopii niin ensikertalaisille, kokeneille vesilläliikkujille, lapsille kuin aikuisillekin. Aiempaa harrastustaustaa ei tarvitse olla. Ideana on, että mahdollisimman moni pääsisi tutustumaan veneilyyn.

Tapahtumassa on mahdollisuus mm. tutustua purjehduksen perusteisiin osaavien ohjaajien ohjauksessa Suomen Purjehdus ja Veneilystä ja Turun Pursiseurasta ja päästä tekemään purjehduksen, sekä veneilyn perustaitoharjoituksia.

Paikalla on Kemiönsaaren meripelastajat, Merivartiosto, KoneWuorio 300 hv:n SeaDoolla, Kimirentin vuokrattava SeaDoo jota voi koeajaa, erilaisia optimistijollia ja purjeveneitä joita pääsee kokeilemaan, veneveistäjä Henrik Österberg on paikalla ja paljon muuta nähtävää ja koettavaa. Vielä ehtii tulla mukaan näytteilleasettajaksikin.

- Vastaavaa tapahtumaa ei Kemiönsaarella järjestetä, toivottavasti moni löytää Taalintehtaalle lauantaina tututustumaan meriaktiviteetteihin ja purjehduksen alkeisiin ja saloihin, tapahtuman ideoijat Michael Nurmi ja Pete Flinkman tuumivat.

 

Kokeile purjehdusta!

Kaikille avoin purjehdus- ja veneilytapahtuma Taalintehtaalla lauantaina 1.7 klo 10-14.00.

Aikaisempi kokemus ei ole tarpeen, sopii kaikenikäisille.

Tule yksin tai ota mukaan kaverisi, perheesi tai työkaverisi.

- rannalla ja vesillä tapahtuvat lajiesittelyt ja kokeilut

- purjehduksen sekä veneilyn perustaitoharjoituksia

- meripelastusesitys

- mahdollisuus tutustua purjehduksen perusteisiin osaavien ohjaajien ohjauksessa

- paikalliset yritykset ja yhdistykset esittäytyvät

- Jäntevä hoita kahvibuffén

Kaikki halukkaat pyritään saamaan mukaan purjehdukselle.

Paikalla mm. Laser, E-jolla, optimistijolla, F18 katamaraani

sekä joukko isompia aluksia.

Pelastusliivejä lainataan.

 

Mm. nämä veneet paikalla:

Optimistijolla

Optimistijolla, on juniorikevytvene, jolla voi purjehtia noin 7-8 -vuotiaasta aina 15-vuotiaaksi saakka tai kunnes purjehtija alkaa saavuttaa noin 60 kilon painon. Optimisti on hyvä alkeisharjoitusvene, millä jo nuorimmatkin purjehtijat pystyvät harjoittelemaan. Se tarjoaa haasteita niin veneenkäsittelyn kuin kilpailutaktiikankin kannalta myös kasvavalle purjehtijalle.

E-jolla

E-jolla on yksinpurjehdittava, yksipurjeinen ja  kevyt, tekniikaltaan suhteellisen kehittynyt kevytvene. E-jolla on ketterä ja hyvin säädettävä vene, 50-75 kg painavalle purjehtijalle. E-jollalla kilpaillaan kansainvälisesti, ja se on erittäin aktiivinen luokka etenkin Pohjoismaissa.

Laser

Laser on yksityyppinen yhden hengen purjejolla. Jollaa on valmistettu yli 190 000 kpl. Laserin luokkasäännöt ovat erittäin tiukat ja veneet ovat lähes identtiset. Kilpailuissa ratkaisee siis purjehtijjan taidot. Laser on paitsi kova olympialuokka, myös oiva mökkivene. Samaa Laseria voi käyttää koko perhe käyttämällä eri purjetta. Standard yli 70 kg, Radial 60-80 kg ja 4.7 45-65 kg.

Formula 18

Formula 18 on kansainvälinen katamaraaniluokka. Vene on tarkoitettu hauskasta ja vauhdikkaasta menosta pitäville purjehtijoille, jotka haluavat vauhdin hurman lisäksi nauttia tasaväkisestä ja tiukasta kilpailuista. Veneen koko ja luokkasääntö mahdollistavat eri painoisten miehistöjen kilpailun keskenään ja siksi myös naisistojen osuus luokassa on  kasvussa.

 

Katso myös tapahtumainfo: https://annonsbladet.fi/sv/event/sail-day/?instance_id=6

Broloppet2017

Seitsemäs Siltajuoksu juostaan lauantaina. Lähtö tapahtuu Taalintehtaan utheilukentällä kello 13. Järjestäjä Petri Järvinen toivoo hienoa säätä kilpailupäivälle.

– Tänä vuonna hieman vähemmän on mukana kuin aikaisemmin, noin 100 juoksijaa on lähtösuoralla. Muuten kaikki on kuin viime vuosina, joten varo juoksijoita liikenteessä, Järvinen ilmoittaa.

Uutta tälle vuodella on kuitenkin PartyPrint, joka tulee olemaan Kasnäsissa.

– Se on hauska juttu. Voit ottaa Instagramissa kuvan kilpailun alla, joka sitten PartyPrint-kone printtaa Kasnäsissa. Kuvan saa sitten ottaa ilmaiseksi maalintulon jälkeen, Järvinen sanoo.

Huomion arvoista on se, jotta PartyPrint toimisi Instagram-tili täytyy olla julkinen, kun kuva julkaistaan. Sen päälle tarvitset vaan laittaa hashtaggin #VISITKASNAS.

– Jos tilisi on yksityinen, niin voit kuvan julkaisun aikana laittaa tilin julkiseksi. Muuten kone ei löydä kuvasi, Järvinen sanoo.

Voittajaa odotetaan saapuvan Kasnäsiin kello 14.15 jälkeen. Viime vuoden juoksun voitti Henrik Andersson  ajalla 1:19:40,7.

– Toivon että moni löytää tiensä reitin viereen kannustamassa juoksijoita. Nähdään Siltajuoksussa, Järvinen lopettaa.

 

Vielä voi ilmoittautua mukaan ennakkoon, tai sitten paikan päällä kansliassa. Lauantaille on luvassa hieno juoksusää.

Lisäinfoa www.siltajuoksu.com

Kaksikielinen luontoleiri Sagalundin museoalueella alkoi eilen keskiviikkona 7.6, ja jatkuu vielä huomisen. Leirillä keskitytään kasvimaahan ja taiteeseen.

Leiri on käynnistynyt ohjelmalla jossa leiriläiset etsivät eri ominaisuuksien omaavia, esim. pehmeitä ja teräviä materiaaleja luonnosta, joista he kokoavat leirimaskotin. Leiriläiset ovat sekä suomen- että ruotsinkielisiä alaasteikäisiä lapsia. Osa heistä eivät tunne toisiaan ennestään, mutta näyttää siltä että kakki jo pitävät yhdessä hauskaa. Tuulta on mutta muuten on aurinkoista ja ihanaa, joka on hyvä asia koska suurin osa leirin ohjelmasta on ulkona.

Leirin päämääränä on, että leiriläiset pitävät hauskaa luonnossa ja samalla oppivat jotain ihmisestä ja luonnosta. Miksi tarvitsemme luontoa ja miten kaikelle on oma paikkansa. He tulevat myös oppimaan ruoan tuotannosta kasvimaalta ruokapöydälle. Tänään rakennetaan hyönteishotelleja ja majoja. Ohjelma koostuu mm. leikeistä, peleistä ja työpajoista. Vierailevat taiteilijat pitävät työpajoja joissa tehdään taideteoksia kierrätysmateriaaleista ja luonnonmateriaaleista.

Sagalund on mukana Suomen lastenkulttuurikeskuksien yhteisessä Rajoja rikkovat residenssit –hankkeessa, joka on Suomen Kulttuurirahaston rahoittama iso projekti. Taiteilija sekä toisen alueen asiantuntija tekee yhteistyössä lapsi- tai nuorisoryhmän kanssa taideteoksen, käyttäen uniikkia residenssilokaatiota. Luontoleiri on osa tätä projektia nukketeatteritaiteilija Outi Sippolan, ympäristökasvattaja Ville Laitisen ja leiriläisten yhteistyössä. 

Outi Sippolan puutarha-aiheisen satupolun pääsee näkemään Sagalund lever 

-tapahtumassa heinäkuun ensimmäisenä päivänä klo 12-16. Tapahtumassa on myös paljon muuta ilmaista ohjelmaa ja työpajoja kaiken ikäisille. Tarinapolun voi myös kokea Festival Norpaksen ohjelmassa sunnuntaina 6.8. klo10-14 Taalintehtaalla.

Ville vetää leiriä Sagalundin lapsikulttuurikoordinaattori Kristina Tiaisen kanssa. Andrea Vannucci, Paulina Vesslin, Sari Kippilä, Lisa Roberts ja Tuula Nikulainen vetävät työpajojaan leiriläisille. Työpajojen tuotokset tulevat esille Europeade kansanperinnetapahtuman ajaksi Turkuun 26.-30.7.2017.

Luonnosta kiinnostuneet Clarissa, Emma ja Julia kertovat leirin olleen hyvä tähän saakka ja että he jo ovat saaneet uusia ystäviä. Tytöt sanovat että leirin vetäjät ovat mukavia ja että leirillä saa tehdä kaikenlaista kivaa, esim. puhua luonnosta. Clarissa on ennen ollut Villen leirillä ja halusi tavata hänet uudestaan. Tämän takia hän tuli leirille. Emma ja Julia ei ole ennen ollut leireillä.

Lapset keskustelevat ohjaajien kanssa kuinka ollaan kilttejä eläimille ja muulle luonnolle. Heitä kannustetaan myös olemaan kilttejä toisilleen ja nauttimaan kesän alusta luonnossa.

 

Teksti & Foto: Wilma Bergström

FC Boda-Masku 8.6.2017

FC Boda kohtasi viime torstaina Björkbodassa Maskun. Ennen kamppailua joukkueet majailivat sarjataulukossa peräjälkeen, Boda yhden pisteen päästä Maskusta.

Vierailija Masku, jätti Bodan lähtötelineisiin heti alusta, jonka paine johti kahteen kulmapotkuun. Kylmä suihku saatiin toisen kulmapotkun jälkitilanteestaa. Hienosti pelattu hyökkäys johti siihen että Eraldi Gjondedaj, ensimmäistä kertaa täytyi poimia pelivälineen selkänsä takaa, 0-1 Maskulle ottelun viidennellä minuutilla.

Ensimmäisen vartin aikana, vierailija Masku heilutti tahtipuikkoa ja teki mikä lystäsi. Joukkueen paine ei kuitenkaan johtanut muuhun kun kahteen kulmapotkuun ja yhteen laukauksen, jonka Gjondedaj torjuu.

Boda pääsi paremmin ottelun mukaan, kun pelikello lähestyi puolituntia. Bodalaukaus toi yllättäviä hankaluuksia Maskun veräjänvartijalle. Paluupallossa oli ensimmäisenä Simon Andersson, jonka tökkäisy maalivahti ohjasi kulmapotkuksi.

Reilut puolituntia oli pelattuna, kun Boda sai toisen kulmapotkunsa. Sven Ivars ylsi korkeimmalle boksissa, mutta pusku suuntautui maalin yläpuolelle.

Vierailijat kasvattivat Bodan ylämäkeä kulmapotkulla. Masku-kapteeni Verneri Kryssi oli ensimmäisenä pallossa, joka meni Boda pelaajan ja väistä tolpan kautta maaliin, 0-2 Maskulle.

Boda ei hyytynyt takaiskusta, vaan jatkaa painostustaan, nyt kavennusosuman toiveessa. Muutamasta paikasta huolimatta, kotijoukkue jää ilman osumaa. Masku sai vielä ensimmäisen puoliajan lopulla, mainion paikan lisätä johtoaan. Laukaus suuntautui juuri Gjondedajn vartioimaan maalin tolpan ohi. Joukkueet marssiviat lukemissa 0-2 puoliajan viettoon.

Vajaa tunti oli pelattuna, kun Masku sai vaarallisen paikan juuri Bodan rangaistusalueen ulkopuolelta. Kovan kudin Gjondedaj kuitenkin torjuu hienosti.

Mitä pidemmälle toinen puoliaika kului, Boda lisäsi painostustaan. Paine ei kuitenkaan johtanut muuhun kuin kahteen kulmapotkuun. Joukkue jatkoi kuitenkin maalin metsästämistä. Vasenpuolustaja Anderssonin hirmuheitot ovat kauden mittaan ollut joukkueelle yhtä vaarallisia kuin kulmapotkut, mikä myös saatiin nähdä tänään. Monsteriheiton jälkitanteissa Sebastian Westerholm sai pallon, hänen tykkinsä lensi kuitenkin maalin yli.

Westerholmille siunaantui vielä pari minuuttia myöhemmin uusi mahdollisuus, tämäkin laukaus suuntautui kuitenkin riman yläpuolelle. 70 minuuttia oli pelikellossa kun Bodan paine toi tulostaa. Sisään vaihdettu Arthur Lundström pääsi Jimmy Röblomin ohjauksen jälkeen yksin läpi. Nuorukainen kiersi hienosti maalivahdin ja laittoi pallon tyhjään Masku verkkoon.

Boda yritti vielä ottelun lopussa hakea tasoitusosumaa siirtymällä kolmen miehen puolustajalinjaan, yritys joka toi vierailijoille myös vastaiskupaikkoja. Masku onnistui kuitenkin estämään Bodan loppuajan yritykset ja ryösti pisteet 1-2 voitolla.

Arthur Lundström teki ensimmäisen maalinsa Bodan edustusjoukkueessa, osuma ei kuitenkin lämmittänyt häviöottelun jälkeen.

- Ottelussa oli kova tempo. Olimme hiukan verran huonompia ensimmäisellä jaksolla ja heräsimme liian myöhään, mikä tänään ei riittänyt pisteille. Harmi, saatiin mielestäni aikaan hyvä prässi ottelun lopussa, Lundström sanoo.

Boda pelaa seuraavan ottelunsa vieraissa perjantaina 16.6. Vastassa silloin Rauman Pallo Iirot.

cf_IMG_4420

Tänään, tiistaina Camp Furu- leiri alkoi hyvissä tunnelmissa. 61 iloista leiriläistä tuli paikalle vanhempiensa kanssa ja alkoi pystyttää telttojansa. Useimmat leiriläiset jakavat telttansa ystäviensä kanssa. 

Kolmepäiväinen leiri loppuu torstaina neljältä.

Ilmoituslehden kesätoimittaja vieraili leirillä tänään, tiistaina.

Vaikuttaa siltä että tunnelma on huipussa ja hyvää säätä on luvattu.

Lapset ovat ala-aste ikäisiä ja monet ohjaajista ovat yläasteella. Edessä oleva ohjelmisto näyttää monipuoliselta. Leiriläiset saavat kokeilla erilaisia lajeja mm. jalkapalloa, yleisurheilua, uimista, hengenpelastusta, metsäkivaa, melomista sekä kulttuurikivaa. Illalla on luvassa muuta kivaa iltaohjelmaa. Leiri pitää myös kioskia josta lapset voivat ostaa jotain makeaa.

Rebecca Sandholm, joka on yksi ryhmänohjaajista, toivoo leiriläisten tulevan ja lähtevän leiriltä hyvillä mielin. Hän haluaisi leiriläisten saavan hyviä ikimuistoisia elämyksiä leiripäiviltä. Hän kertoo että hauskin asia leirissä on se että saa tutustua kaikkiin kunnolla ja tulla heidän kanssa hyvin toimeen.

Leirialue on aika suuri tänä vuonna koska leiriläiset ainoastaan asuvat ja tekevät pienen osan ohjelmasta DIK:sin urheilukentällä. Heillä on pieni kävelymatka muihin paikkoihin joissa pidetään ohjelmaa.

Leiri siirrettiin Kiilasta Furulundiin koska uimaranta oli liian kaukana Kilan leiripaikasta. On hyvä että uimaranta on turvallisen matkan päässä Furulundista. Leirinvetäjien mielestä on kiinnostavaa seurata kuinka asiat toimii siellä.

Leiriläiset Amelie, Thilda sekä Julia kertovat hiukan ajatuksistaan.

- Tämä on aika tuttu paikka meille koska olemme olleet täällä jalkapalloharjoitteluissa. Julia on ennen käynyt Camp Kila -leirin. Me muut olemme ensimmäistä kertaa leirissä jossa yövytään. Leiristä tulee varmaan hauska ja urheilua on paljon! Emme ajatelleet valvoa koska meidän on jaksettava huomenna. 

Edvin, Anton ja Tobias odottavat innokkaasti leirin alkamista. Hekin uskovat leiripäivien olevan kivoja. Ehkä he saavat uusia ystäviä. Aurinkoista säätä on luvattu ja se on hyvä asia! 

 

Teksti ja kuvat: Wilma Bergström

patrikIsaksson_artikel1

Festivaalin järjestäjät Åke Sirén ja Sabina Magnusson ovat innoissaan kahden päivän mittaisesta tapahtumastaan.

- Voimme sanoa, että käytännön asiat ovat kunnossa. Artistit ja heidän majoituksensa ovat jo aikoja sitten järjestetyt, luvat on saatu – viimeinen hyväksyttäneen kohtapuolin – ja festivaaliruoka on suunniteltu.

Mitä Kalkholmeilla tarjotaan?

- Kaikkea aina hampurilaisista tapaksiin, fetasalaattiin ja ribseihin – eli sellaista festivaaliruokaa, joka on kaikkien mieleen. Koko ruokalista löytyy festivaalin Facebooksivulta.

- Festivaalialue on aidattu ja siellä on anniskeluoikeudet. Tällä kertaa pääsee katsomaan bändejä poistumatta lavan edestä oluttelttaan. Ravintolalla on omat anniskeluoikeutensa; sieltä ei olutta voi viedä lavalle. Tällä kertaa lava aukeaa ravintolaan päin.

Minne autonsa voi pysäköidä?

- Uudelle karavaanariparkille. Parkkivahdit osoittavat, mistä löytyy vapaita paikkoja. Mikäli paikat loppuvat kesken, meillä on lupa käyttää peltojakin.

kalkholmsfestivalen2017

KAIKKIEN festarijärjestäjien suurin huoli onkin tietysti, saapuuko tapahtumaan tarpeeksi yleisöä. Sirén kertoo tulevansa kananlihalle ajatellessaan tätä. Mutta hän uskoo vakaasti Kalkholmsfestivaalin onnistumiseen.

- Ryhmä muita, suomenkielisiä, festarijärjestäjiä kävi ravintolassamme toissa päivänä. He kysyivät paljonko yleisöä festareille odotan. Arvelin, että 1 500-2 000. Toiveenani olisi 3 000. Heidän mielestään 3 000 on ihan liian alakanttiin, varsinkin sen vuoksi, että Patrik Isaksson on niin tunnettu artisti.

Festivaaliviikonloppuna 10.-11.6. esiintyvät muun muassa hänen ohellaan Fredrik Furu, the Visitors, Susann Sonntags, ylioppilaskuoro Brahe Djäknar, Jannike, Enskede Snickeri ja Trr Trr Trr.

Esimakuna festaritarjonnasta Patrik Isaksson - Du Får Göra Som Du Vill, Youtube video alla.

Sam Cygnel/IS

FC Bodalle 1-3 (1-2) voitto TPK:sta Turussa tilannerikkaassa ottelussa (käännös artikkelista myöhemmin)

 

FC Boda tar en mycket viktig bortavinst mot TPK i fotbollens division tre. Speciellt den första halvleken bjöd på stor dramatik, nämnvärt är också att FC Boda tilldelades hela tre straffsparkar under matchen.

Redan i den fjärde minuten fick FC Boda en straffspark då Jimmy Röblom vann löpduellen mot TPK:s backlinje. TPK-målvakten Stefan Wahlsten räddade dock Fredrik Börmans försök.

Det dröjde inte länge förrän Boda skulle få ett nytt försök från straffpunkten. Robert Lindqvist är säkerheten själv och 0-1 är ett faktum.

Jimmy Röblom och Djibril Lakh orsakar stora problem för motståndarnas backlinje och i den 23 spelminuten står duon bakom 0-2 målet. Lakh serverar ett fint inlägg i boxen som Röblom förvaltar på bästa sätt.

Den händelserika första halvleken fortsatte och i den 33 minuten reducerar TPK till 1-2 genom Jyri Sundin, som blir ledig i straffområdet och petar in bollen i mål från nära håll. Ställningen 1-2 håller sig halvleken ut och Boda går till pausvila i ledning. FC Bodas snabba anfallare skapar stora problem hos TPK-försvaret halvleken igenom, speciellt Röblom var ständigt ett hot.

Den andra halvleken började liksom den första dramatiskt. Boda tilldelas i den 51 minuten sin tredje straff för dagen, då bollen tar på en TPK-spelares hand i straffområdet. Robert Lindqvist gör sitt andra försök för dagen, men Wahlsten drar återigen det längre strået och står för en fin räddning.

TPK arbetar sig in i matchen och får många avslut på mål, de riktigt heta målchanserna saknas ändå och Erald Gjondedaj räddar allt som kommer fram till mål.

I den 86 matchminuten kommer inhopparen Lucas Johansson fri mot målvakten och gör inga misstag. FC Boda går upp i en 1-3 ledning och kan spela bort de sista minuterna utan större problem.

Christian Björkman spelade stabilt på sin centrala mittfältsposition och är efter matchen nöjd med resultatet.

– Vi kämpade bra matchen igenom och hjälpte varandra. Försvaret kändes stabilt och vi höll motståndarna borta från de riktigt farliga lägena.  Framåt fungerade det också bra, speciellt Jimmy Röblom skapade stor oro hos motståndarna.

Björkman menar ändå att man kunde ha hållit i bollen mera och att laget ibland gjorde felaktiga beslut.

Den stora matchprofilen i FC Boda var Jimmy Röblom, men hela laget är värt ett omnämnande för en stabil insats. Hos hemmalaget var Wahlsten den största profilen med sina två straffräddningar.

matchprotokollet hittas statistik.

Tabellen

Nästa match spelar FC Boda den torsdagen den 8.6. i Björkboda.

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram