[mp_row]

[mp_span col="12"]

[mp_image id="353" size="full" link_type="custom_url" link="#" target="false" caption="false" align="left" margin="none,25,none,none"]

[/mp_span]

[/mp_row]

[mp_row]

[mp_span col="12"]

[mp_text]

Tekninen lautakunta palautti Nordanå-Lövbölen tuulivoimalaosayleiskaavan lisävalmisteluja varten äänestettyään asiasta (6-2).
Rune Friman (VY) esitti, että kaava palutettaisiin, jotta asian valmistelussa voitaisiin soveltaa uudistuneita melusääntöjä. Esitystä kannattivat Kim Viljanen ja Henna Eggert (VY), Cathina Wretdal-Lindström (RKP), Johan Sundqvist (SDP) sekä Harri Kaitala (Kesk.).
Lautakunnan puheenjohtaja Daniel Wilson ja Helena Fabritius (RKP) olisivat toimittaneet asian välittömästi kunnanhallituksen ja -valtuuston käsittelyyn.

Lautakunnan päätöksen seurauksena istuva valtuusto ei ehdi asiaa käsitellä vaan osayleiskaava siirtyy uuden valtuuston käsiteltäväksi.

Osayleiskaavan suunnittelusopimuksen mukaan kunta ei ole korvausvelvollinen tuulivoimaoperaattorille, jos kaava ei saa lain voimaa, tai jos sitä muutetaan huomattavasti. Suunnittelusopimus on kunnan ja operaattorin välinen.

[/mp_text]

[/mp_span]

[/mp_row]

[mp_row]

[mp_span col="12"]

[mp_row_inner]

[mp_span_inner col="12"]

[mp_image id="360" size="full" link_type="custom_url" link="#" target="false" caption="false" align="left" margin="none,15,none,none"]

[/mp_span_inner]

[/mp_row_inner]

[mp_row_inner]

[mp_span_inner col="12"]

[mp_text margin="none,20,none,none"]

KUVA:
Kolmonen kutsuu. Vas. Markus Niemi, Gisela Sjöblom, Johanna Sjölander, Maria Manelius, Anette Abrahamsson, Emilia Sjöblom, Susanna Sjöqvist, Seidi Lindroos. Alh.vas. Emilia Gustafsson, Jasmine Hagelberg, Emelie Lindblom, Matilda Manelius, Madeleine Hakalax.

[/mp_text]

[/mp_span_inner]

[/mp_row_inner]

[/mp_span]

[/mp_row]

[mp_row]

[mp_span col="12"]

[mp_text]

SC Stickline pelaa ensi kaudella naisten kolmosdivisioonassa salibandyssa. Nousu varmistettiin kun joukkue sijoittui toiseksi, kolmosdivisioonan toisella karsintakierroksella, joka pelattiin viikonloppuna Taalintehtaalla. Vastustajina Ruukinhallissa olivat Loisto III Turusta, jotka olivat tehneet Sticklinelle seuraa ensimmäiseltä karsintakierrokselta edelliseltä viikonlopulta. Näiden joukkueiden lisäksi mukana taistelemassa paikoista kolmoseen, olivat putoamisvaarassa olevat joukkueet kolmosesta, Uudenkaupungin USB sekä Salon SalPa. Ratkaiseva karsintakierros pelattiin turnausmuodossa, missä kaikki joukkueet kohtasivat toisensa.

Ensimmäisen ottelun vastustaja oli Loisto III, joka oli pelannut Sticklinen kanssa nelosessa tällä kaudella. Vihreät saivat erinomaisen alun otteluun, kun Susanna Sjöqvist laukoi jo 28 sekunnilla pallon ohi Loisto maalivahdin. Otteluiden merkitys nähtiin kentällä, ja molemmat joukkueet pelasivat varmasti kotiinpäin, mikä esti maalintekopaikkojen syntymistä. Toisessa erässä Sticklinella oli saumat lisätä johtoaan, kun joukkue sai ylivoiman. Joukkue ei kuitenkaan onnistunut rakentamaan mitään jälkipolville kerrottavaa. Loiston suoraansyötöstä laukausyritykset maalin edustalta, joita joukkue oli hakenut läpi ottelin toi kolmannen erän alkupuolella tulosta, ja joukkue tasoitti ottelun. 1-1 oli lukemat myös kun summeri soi ja joukkueet tasasivat pisteet.

Stickline aloitti myös toisen ottelunsa USB:ta vastaan väkevästi. Emilia Gustafsson antoi kanuunansa laulaa, kun ottelua oli pelattuna vasta 50 sekuntia ja armoton tykki lauloi yllättyneen USB veskarin takana Sticklinen maalin merkeissä. Vihreät dominoivat totaalisesti toisen ottelunsa mutta antoi kahdella jäähyllään avaimet otteluun USB:lle. Stickline tappoi kuitenkin hienosti USB:n molemmat ylivoimayritykset ja kolmannen erän alussa Sticklinen kapteeni Seidi Lindroos vei Sjöqvistin syötöstä vihreät 2-0 johtoon. Johtoasema piti loppuun asti ja joukkue otti tärkeän voiton 2-0 lukemin.

Kolmannessa ottelussa SalPa näytti minkälaista peliä kolmosessa voidaan pelata ja Sticklinen jäi lähtötelineisiin heti alusta. Kuusi minuuttia oli pelattuna kun joukkue laittoi ensimmäisen kerran pallon ohi päivän aikana vakuuttavasti pelanneen Wilma Erikssonin. Vihreiden sysimusta erä sai jatkoa noin 40 sekuntia myöhemmin kun SalPa toistamiseen onnistui maalinteossa. Ennen ensimmäistä erätaukoa SalPa laittoi vielä kertaalleen pelivälineen verkon perukoille ja antoi myrskyvaroituksen Sticklinelle, siitä mitä kolmosessa tuleman pitää. Sticklinen ensimmäiset paikat ottelussa tulivat toisessa erässa, mutta Sjöqvist ei onnistunut maalinteossa. Kaveri kuitenkin iski ja kun 21 minuuttia oli pelattuna SalPa lisäsi johtoaan jo 0-4. Sticklinen valmentaja Markus Niemi, otti kolmannen erän lopulla vielä aikalisän ja kokosi joukkueen. Tämän jälkeen Stickline myös onnistui antamaan kotiyleisölle maalin. Ainoastaan kahdeksan sekuntia oli jäljellä, kun Emelie Lindblom onnistui Gisela Sjöblomin syötöstä kaukolaukauksellaan ja iski samalla ottelun loppulukemat 1-4.

Sticklinen valmentaja Niemi oli ylpeä ja iloinen, kun joukkue oli onnistunut varmistamaan paikan kolmoseen ensi kaudeksi, kotiyleisön edessä Ruukinhallissa.

- Ensimmäiset kaksi ottelua toivat meille paikan kolmoseen, ja erityisesti toisessa pelattiin hyvää salibandya. Kolmannessa ottelussa olimme väsyneitä. Naiset saivat kuitenkin nähdä miten paljon meillä on töitä edessä jotta taisteltaisiin sijoituksista kolmosessa ensi kaudella. Ottelu oli näin hyvä läksy joukkueelle mitä tulemaan pitää, Niemi sanoo.

- Voimme kuitenkin olla ylpeitä ja otamme nyt ansaitun tauon. Jotta pärjäisimme kolmosessa, meidän on kyllä otettava vielä harppaus eteenpäin. Uskon kuitenkin että meistä on kolmoseen, Niemi lopettaa Sticklinen nousujuhlinnassa.

Naisten 3 divisiooonan karsinta

Stickline - FBC Loisto III, 1-1
SalPa – USB, 1-1
FBC Loisto III - SalPa, 1-2
Stickline – USB, 2-0
USB – FBC Loisto III, 2-1
SC Stickline – SalPa, 1-4

SalPa ja SC Stickline pelaavat naisten 3 divisioonassa ensi kaudella. Stickline ja USB jäivät tasapisteisiin (4), mutta Stickline nousee kolmoseen voitettuaan joukkueiden keskinäisen ottelun.

[/mp_text]

[/mp_span]

[/mp_row]

[mp_row]

[mp_span col="12"]

[mp_image id="354" size="full" link_type="custom_url" link="#" target="false" caption="false" align="left" margin="none,15,none,none"]

[/mp_span]

[/mp_row]

[mp_row]

[mp_span col="12"]

[mp_text]

AXEL – KIERTOPALKINNON SAAJAT:

Vuoden Lainaaja: Ebba Bergström
Vuoden lainaaja on ollut jo pitkään kirjaston uskollinen asiakas. Hän lukee molemmilla kotimaisilla kielillä ja tietää tarkkaan, mitkä kirjat haluaa lukea. Hän seuraa uusien kirjojen julkaisua ja arvosteluja sekä varaa kirjat Blankasta itse. Ebballa on kattava kirjakokoelma kotonaan ja hän on ollut mukana Kemiön kirjallisuuspiirissä alusta asti.

Vuoden Nuorisopalkinto: Jonas Lindberg
Hän on omasta aloitteestaan tehnyt hyväntekeväisyydellä erittäin suuren ja hienon eleen Kemiönsaaren kunnan vanhuksille. Hän on erinomaisesti, kunniakkaasti ja hyvällä esimerkillä näyttänyt miten nuori voi parantaa lähiympäristöä Kemiönsaaren kunnassa.

Vuoden Urheilija: Mikaela Hollsten
Kokonaiskilpailun 5 sija Freeride World Tourissa, vapaalaskun maailmankiertue.

Vuoden Kulttuuriteko: Johan ”Jussi” Lindberg ja Jonas Lindberg
Johan ja Jonas Lindberg onnistuivat musiikillaan osallistamaan suuren joukon saaren asukkaita parantamaan paikallisten vanhusten elämänlaatua ja tarjoamaan heille lisää iloa arkeen. Samalla isä & poika -duo tarjosivat kaikille mahdollisuuden nauttia heidän esiintymisistään saarella. Näillä esiintymisillä kerätyn huomattavan summan rahaa he lahjoittivat lyhentämättömänä Kemiönsaaren vanhuksille. Työllään he ovat nostaneet esiin kulttuurin terveyshyötyjä, sekä osoittaneet konkreettisesti, miten kulttuurin avulla luodaan parempaa yhteiskuntaa.

Vuoden Kulttuuripalkinto: Kulttuuriyhdistys Lande rf / Luckan
Kulttuuriyhdistys Lande rf , joka käytännössä koostuu Kemiön Luckanin toiminnasta, onnistuu melkein mahdottomassa tehtävässä; se ylläpitää ja samalla jopa kehittää kulttuuritoimintaa maaseudulla. Samalla Luckan tukee ja auttaa muita yhdistyksiä, tarjoaa palveluita saaren asukkaille ja vierailijoille, sekä palvelee taiteilijoita ja turisteja Villa Landessa. Luckan myös kehittää jatkuvasti omaa kulttuuritoimintaansa sekä yksin että yhdessä muiden toimijoiden kanssa. Esimerkiksi Taiteiden yö ja Svenska veckan ovat Luckanin aloitteesta kehitettyjä tapahtumia. Luckan tarjoaa vuosittain kouluille ja päiväkodeille useita kulttuurielämyksiä yhdistyksen omasta budjetistaan. Kulttuuriyhdistys Lande on on elävä esimerkki siitä, kuinka yhdistys voi toimia työnantajana ja merkittävänä kulttuuritoimijana.

Vuoden Yrittäjä: J & M Launokorpi Oy
Yritys on toiminut Kemiönsaarella 90v kuljettanut sekä saaren asukkaita että matkailijoita. Vuodesta 2016 lähtien ovat Launokorven ansioista julkisen liikenteen yhteydet saarelle parantuneet huomattavasti koska Launokorvella on useita päivittäisiä vuoroja Turun ja Kemiönsaaren välillä. Launokorven linja-autoilla tulee saarelle myös paljon matkailijoita tutustumaan Kemiönsaaren matkailukohteisiin.
Bussiyhteyksien yllätpitäminen Taalintehtaalle Vainion liikenteen luovuttua monista tärkeistä vuoroista. Joustava yhteistyökumppani monille tapahtumille ja matkanjärjestäjille.

Vuoden Lähettiläs: Ingrid Holm
Ingrid on hyvin sympaattinen ja mukava ihminen jolla on aivan hurmaava persoona. Ingrid valittiin koko Suomen Lucia neidoksi 2016. Lucia tehtävien myötä hän on positiivisella tavalla tuonut esille Kemiönsaarta.

URHEILIJAT:
Vuoden Nuori urheilija, tyttö: Matilda Lindström, Salibandy/Loisto & SB Pro ja
Jannike Grönroos, Salibandy/Loisto & TPS
Vuoden Nuori urheilija, poika: René Kallonen, Lacrosse/Turku Titans
Vuoden Joukkue: FC Boda, jalkapallo
Vuoden Valmentaja: John Byman, FC Boda, jalkapallo
Vuoden Seuraihminen: Annette Viljanen, DIK
Vuoden Liikuttaja: Ulla Andersson

Menestyneitä urheilijoita:
Anna von Wendt Kouluratsastus/Björkboda dressage
Niklas Hollsten, Snowboard/KSF
Markus Hakanpää Yleisurheilu/DIK
Matias Nylund Hiihto/Ski team Kimitoön
Jan Uggeldal, Hiihto/Ski team Kimitoön
Mårten Lindroos, Suunnistus/KSF
Rolf Nordell, Suunnistus/KSF
Hanna Andersson Suunnistus/KSF
Ralf Ölander, Suunnistus/KSF
Tiina Loisa, Esteratsastus/KiRy
Tove Ruohio, Esteratsastus/KiRy
Dennis Österman Salibandy/FCB Raseborg Knights
KSF Suunnistus M150: Mårten Lindroos Stefan Villanen Ralf Ölander
Jaosto päätti myös jakaa kunniamaininnat Julia Bymanille, Ellinor Backmanille ja Elin Nordgrenille hienoista saavutuksistaan yleisurheilussa. He kaikki edustavat urheiluseuraa KSF

[/mp_text]

[/mp_span]

[/mp_row]

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram