[mp_image id="396" size="full" link_type="custom_url" link="#" target="false" caption="false" align="left"]

[/mp_row]

[mp_row]

[mp_text]

En kämpainsats på den svårspelade planen i Amosparken säkrade tre sköna poäng i den första hemmamatchen för säsongen. Publiken bjöds på underhållande fotboll, dramatik och mycket varierande väderförhållanden.

I den 16 spelminuten gör Fredrik Börman det matchavgörande 1-0 målet efter bra Boda-spel i boxen. FC Boda får hela fyra avslut mot mål i en och samma sekvens. ÅIFK-målvakten räddar de tre första skotten men Börmans petning från nära håll blir för mycket.

Den första halvleken bjöd på stor dramatik och i slutet av halvleken drar Markus Kuivala på sig sitt andra gula kort. Innan halvtidsvilan gör Eraldi Gjondedaj dock en jätteräddning vars retur Simon Andersson rensar bort och Boda lyckas hålla sin viktiga ledning halvleken ut.

I den andra halvleken bjuder Boda publiken på en riktig kämpainsats med en man mindre. Eraldi och mittbacksparet, Jens Skog samt Sven Ivars skötte sig med bravur och ser till att Boda håller nollan trots flera farliga ÅIFK-anfall. Med mera skärpa i avsluten hade resultatet kunnat se annorlunda ut och ett ÅIFK-poäng hade, till matchbilden sett, inte varit helt orättvist.

I hemmalaget är Eraldi och Ivars värda ett speciellt omnämnande, samtidigt var det en verklig laginsats som gav vinsten till FC Boda. I ÅIFK stod Kaari Jeremias för en utmärkande insats och hade flera bra skott.

- Det var en tung match att spela i de tuffa väder- och planförhållandena. Men vi orkade kämpa, trots det tidiga röda kortet. En kämpa- och lagsseger, menar Jimmy Röblom som slet och kämpade i anfallet och ständigt var ett hot mot ÅIFK-försvaret.

Nästa match spelar FC Boda mot PaiHa i Paimio inkommande fredag den 28.4.