FC Boda förlorade med tennissiffrorna 6-0

16.6.2017 - Tobias Björklund

Pallo Iirot - FC Boda 6-0

FC Boda fick se sig besegrade med fula siffror i bortamatchen mot Pallo-Iirot från Raumo. Hemmalaget var klart bättre och förde spelet matchen igenom, som slutade med vinst i hemmalagets favör med tennissiffrorna 6-0.

Pallo-Iirot skapar de vassare målchanserna och tog direkt från början tag i taktpinnen. Målkalaset sparkades igång i den 32 minuten då hemmalagets Chimezie Stanley Ukwuoma för upp laget i en 1-0 ledning.

Samma Ukwuoma fälls i den 43 minuten i straffområdet och domaren visslar straff. Eetu Kaipio gjorde inga misstag från straffpunkten och för upp Pallo-Iirot i en 2-0 ledning strax innan paus och Pallo-Iirot går således till halvtidsvila med 2-0 i bagaget.

Den andra halvleken börjar som den första slutade. Hemmalagets Mikko Valtanen gör 3-0 redan i den 47 spelminuten och det dröjde inte länge förrän Erald Gjondedaj skulle tvingas plocka bollen från nätmaskorna igen.

Ukwuoma utökar siffrorna till 4-0 i den 50 minuten och några minuter senare gör Juho Patola 5-0.

Pallo-Iirots målfyverkeri fortsätter i den 87 minuten då Mikko Valtanen fastställer slutresultatet till 6-0 åt hemmalaget.

FC Boda var som resultatet också visar chanslösa i matchen. Sven Ivars kommenterar efter matchen att resultatet var rättvist, men han konstaterar ändå att motståndarna hade en grym utdelning på sina lägen.

- Man kan damma av den gamla klyschan och konstatera att vi hela tiden var steget efter motståndarna. De spelade väldigt bra som lag och utnyttjade våra svagheter effektivt, konstaterar Ivars.

Matchprotokoll:

Tabell:

Den sista matchen inför pausen spelar FC Boda den 21.6. klockan 19.00 mot KaaPo i Björkboda.