FC Boda förlorade med fula siffror

15.9.2017 - Tobias Björklund

fcboda-masku

Fredagsmatchen mot Masku blev inte någon trevlig tillställning för FC Boda. Hemmalaget var till slut bättre med siffrorna 7-1.

I den 18:e spelminuten gjorde Masku sitt första mål och ökade med jämn takt sin ledning. I halvtid ledde Masku redan med 4-0. Målskyttar för Masku i den första halvleken var Kari-Pekka Koivunen, Niklas Harjula och Jari Oksanen, som gjorde två mål.

Jimmy Röblom gjorde Bodas mål i den 59:e minuten, då han reducerade till 5-1, genom att springa igenom Masku-försvaret och placera bollen i mål mot en chanslös målvakt. De övriga glädjeämnena för FC Boda var ändå få.

Slutresultatet skrivs till sist 7-1 efter mål av Niklas Harjula som gjorde sitt andra för dagen, Joonas Manzo och Matias Luotanto.

FC Bodas kapten, Jens Skog, berättar att laget inte alls var med i matchen i den första halvleken. Man förlorade närkamper och var hela tiden steget efter motståndarna.

-Den andra halvleken inledde vi betydligt bättre och Jimmys mål gav energi. Men motståndarna var bättre och utnyttjade sina lägen effektivt.

I tabellen ligger FC Boda på en åttonde plats med 22 poäng. Då antalet lag i division 3 till nästa säsong utökas har FC Boda redan säkrat sitt kontrakt i serien för säsongen 2018, eftersom JyTy och PaiHa inte kan komma fast i den något haltande tabellen.

Lördagen den 23.9. spelar FC Boda sin sista hemmamatch för säsongen då P-Iirot kommer på besök till Björkboda kl. 15.00.

Klockslaget för matchen mot TPK, som tidigare avbröts, har slagits fast till kl. 19.15 den 10.10. på Idrottsparkens övre plan i Åbo.