19.11.2018

Delta i tävlingen – skapa Kimitoöns eget bakverk!

bakverk_artikelfoto_IMG_3825

Arkivfoto: Westers Trädgård – Westersin Puutarha  2017 / MN

100-ÅRINGENS födelsedagskalas närmar sig, och hela nationen uppmanas att fira en gemensam blåvit kaffestund under den fösta veckan i december. I kafferum, hem och föreningshus går kaffekokaren varm, och vi undrar vad vi ska doppa i kaffet?

HUR ser Kimitoöns eget bakverk ut? Är det en kaka, bakelse eller bulle? Är den färggrann och spretig eller sofistikerat stram till utseendet? Smakar den syrligt, sött eller är den rentav saltig?

TYCKER du om att skapa nya recept, dekorera bakverk och vara innovativ i köket? Kimitoöns kommun efterlyser Kimitoöns eget bakverk, och inbjuder alla, såväl proffs som amatör- eller hemliga

hemmabagare att delta i utmaningen!

DEN 2 NOVEMBER får aspirerande bagare lämna in sina bakverk till bildningskansliet på Arkadiavägen 3 före kl. 17.00. Med bakverket ska recept och en kort berättelse eller motivering av skapelsen samt kontaktuppgifter bifogas. I motiveringen framgår varför skapelsen ser ut och smakar som den gör, och vad kopplingen till ön är.

VINNAREN PREMIERAS med presentkort till lämpliga butiker med bakningsinspiration till ett värde av 300 €. Det vinnande receptet publiceras för allmänheten och tas hoppeligen med i många hemma- och yrkesbagares utbud. Vi hoppas att Kimitoöns eget bakverk står på många kaffebord i december!

JURYN, som består av Tony Holtegaard, vd för Kimito Bageri, Hans Ginlund, museichef vid Bruksmuseet, Cathina Wretdal-Lindström och Hanna Mehtonen-Rinne från Kimitoöns kommun, bedömer bakverken efter kriterierna ”gott, fint och att man haft roligt tillsammans!”. En tanke bakom helheten får ett extra plus i kanten.

Mer information fås av: Hanna Mehtonen-Rinne, tfn 040-751 9836 Cathina Wretdal-Lindström, tfn 044-377 0809

Share this in: